Αφού ξέρατε πού κτίζατε…μέσα στο δάσος…γιατί παραπονιέστε;

Αν και είμαι μόνιμος κάτοικος της Χίου στην διάρκεια του βίου μου πολλές μα πάρα πολλές φορές έχω φιλοξενηθεί και κοιμηθεί σε συγγενείς και φίλους των βορείων προαστίων της Αττικής όπως Πεύκη, Εκάλη, Διόνυσο αλλά και στην Κηφισιά και το Μαρούσι όπου μάλιστα έχω κάνει και τον γάμο μου!
Γνωρίζω αυτές τις περιοχές σχεδόν όπως γνωρίζω και την Χίο!
Αναρωτιόμουν πάντοτε με ποιόν τρόπο οι διάφορες υπηρεσίες χορηγούσαν άδειες οικοδομής μέσα στα δάση.
Όλες αυτές οι περιοχές είναι αραιοκατοικημένες…υπάρχουν οι βασικές οδικές αρτηρίες αλλά οι περισσότεροι δρόμοι και παράδρομοι είναι στενοί από τέσσερα έως έξι το πολύ μέτρα και φυσικά μέσα στο δάσος!
Βέβαια σε όλες αυτές τις περιοχές υποτίθεται ότι μένουν οι προνομοιούχοι οι πλούσιοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις και χρώματα και άντε και λίγοι από μεσαία εισοδήματα και πάνω και μάλιστα νιώθουν και αισθάνονται ότι είναι οι Ελίτ της Ελληνικής Κοινωνίας.
Όταν από άμεση ενημέρωση και επικοινωνία με τα προσφιλή μου πρόσωπα που διαμένουν εκεί γνωρίζω το τι έχει συμβεί σε όλες αυτές τις περιοχές όπως π.χ σε ένα δρόμο μήκους 150 έως 200 μέτρα έχουν πέσει πάνω από 15 πεύκα πάνω στα καλώδια και τις κολώνες της ΔΕΗ και έχει κοπεί και ισοπεδωθεί όλο το σύστημα και το χιόνι είναι πάνω από μισό μέτρο και έχει σκεπάσει τα πάντα από αυτοκίνητα και το δάσος πώς είναι δυνατόν σε τεράστιες περιοχές πού είναι αραιοκατοικημένες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση να φτάσουν όσα συνεργεία κι αν υπάρχουν; Και μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι από πολιτικούς μέχρι και ΜΜΕ και ειδικότερα πρώην υπουργούς και καταγγέλλουν τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον ΔΕΔΔΗΕ για ανυπαρξία όταν δυστυχώς εμπλέκονται για το αυτονόητο τόσες υπηρεσίες και οργανισμοί χωρίς να γνωρίζουν ποιοι και που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι.
Και απευθύνομαι στον πρώην υπουργό κ. Στέφανο Μάνο κάτοικο της Εκάλης που βγαίνει και παραπονιέται και ζητά να κοπούν κεφάλια ,όταν ήταν υπουργός σε πολλά αρμόδια υπουργεία που βρέθηκε να προΐσταται γιατί δεν έκανε διαχωρισμό ευθυνών και αρμοδιοτήτων;
Αγαπητέ κ Μάνο από το βιογραφικό σας βλέπει κανείς ότι έχετε βρεθεί σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και πάντοτε είσαστε στην επικαιρότητα, αντί λοιπόν να βλέπετε τι πράξατε ή τι δεν κάνατε ως υπεύθυνος υπουργός και αντί να κρίνετε και κατακρίνετε υπευθύνους και ανευθυνουπεύθυνους φορείς καλύτερα πάρτε το Σαξόφωνο σας και παίξετε για να ζεσταθείτε από τον χιονιά και την παγωνιά και αφήστε την σημερινή Κυβέρνηση να μοιράσει επιτέλους τα άχυρα στους γαϊδάρους που επί τόσα χρόνια δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει ο καθένας τους.
Εύχομαι γρήγορα να αποκατασταθούν οι βλάβες και να βρουν όλοι οι κάτοικοι την ζεστασιά ,την θαλπωρή και να βγουν από το μαύρο σκοτάδι και να έχουν φως νερό και τηλέφωνο που είναι πλέον εθισμός στην ζωή μας!
Καλημέρα Ελλάδα Καλημέρα χιονισμένη Αθήνα και ειδικότερα τα Βόρεια Προάστια της Αττικής με Αισιοδοξία για μια καλύτερη μέρα και όχι λευκή από το χιόνι!
Χίος, 19 Φεβρουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.