Αρκετά μεγάλη συμμετοχή είχε  η διαμαρτυρία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα

Φωτογραφία αρχείου

 

Αρκετά μεγάλη συμμετοχή είχε  η διαμαρτυρία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα .  Κεντρικό σύνθημα ήταν “Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή” και ” Δεν είμαστε κόστος, είμαστε το μέλλον”.  Μετά από πορεία που έκαναν προς τα γραφεία των τοπικών Βουλευτών και την παράδοση των σχετικών ψηφισμάτων  απομακρύνθηκαν ειρηνικά.

Τα αιτήματά τους ήταν:

  • Τροποποίηση και επικαιροποίηση υγειονομικού πρωτοκόλλου συμπεριλαμβανομένων την κατάργηση του 50% +1 κρούσματα για κλείσιμο τμήματος και την αντικατάστασή του με τα διεθνώς ισχύοντα , ώστε με ένα κρούσμα να γίνεται αναστολή λειτουργίας , καθώς και την άρση της μείωσης της καραντίνας από δέκα σε πέντε ημέρες.
  • Έκτακτη και άμεση  χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό και στους μαθητές  στα σχολεία, καθώς και των αναγκαίων self test.
  • Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥσε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapidPCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που επίσης πρέπει να στελεχωθεί στο νησί.Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.
  • Αραίωση των μαθητών ανά τμήμα με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στο 1:15 στην περίοδο της πανδημίας και  με την κατάργηση της σχέσης 1:25 για την α/μια και 1:27 για τη β/μια που ισχύει τώρα.
  • Επιπλέον χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών προκειμένου να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης  για την   καθαριότητα και την απολύμανση στα σχολεία.
  • Σε περίπτωση που ένας μαθητής βρίσκεται σε επαφή με κρούσμα στο οικογενειακό του περιβάλλον , να δικαιολογούνται οι απουσίες του και να μπαίνει σε καραντίνα.
  • Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων, που αποτελούν τους «εκπαιδευτικούς κορονοϊούς», για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.