Πέμπτη 15 Οκτώβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ 10:30ΠΜ

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

Συνάδελφοι, συναδέλφησσες

Την Πέμπτη, 15-10-2020 απεργούμε και απαιτούμε, εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί ενώ είχε 6 μήνες στη διάθεση της δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδίσαμε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας,  για το δεύτερο και αναμενόμενο κύμα της πανδημίας δεν έκανε τίποτα: Ούτε μαζικές προσλήψεις με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό έκανε, στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά ιατρεία ούτε και απαραίτητες προμήθειες υλικών.  

Αντίθετα καταπατώντας κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, “άνοιξε” τον τουρισμό  και  τις πύλες εισόδου στον COVID-19, αφού δεν πραγματοποίησε μαζικά τεστ στις πύλες εισόδου της Χώρας μας. Για τούτο και   είναι εγκληματικές οι ευθύνες της.  Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θυσίασε και θυσιάζει την υγεία του λαού!

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη απέναντι στους  υγειονομικούς εργαζόμενους που νόσησαν από τον κορονοϊό το τελευταίο διάστημα, ενώ κάθε μέρα μεγαλώνει ο αριθμός των νοσούντων συναδέλφων.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί δε φρόντισε για την διενέργεια προληπτικών μαζικών τεστ  στο προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς και στην  επάρκεια και βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας, τα οποία συνεχίζουν να μας παρέχουν με το σταγονόμετρο, με τις εταιρίες να κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος της υγείας του Λαού, αφού αρνούνται να προχωρήσουν ακόμα και στην εκτέλεση των συμβάσεων που έχουν συνυπογράψει με τα νοσοκομεία  ως μη συμφέρουσες και υπερδιπλασιάζουν το κόστος σε είδη ατομικής προστασίας, εκμεταλλευόμενες την αυξημένη ζήτηση .

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί δεν φρόντισε να υπάρξουν μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν οι ΜΕΘ.  Στο νοσοκομείο της Χίου  σήμερα η λειτουργία της ΜΕΘ, στηρίζεται σε μία μόνο εντατικολόγο,  την στιγμή που για την ασφαλή λειτουργία της απαιτούνται τουλάχιστον  τέσσερις.

Επίσης οι  θάλαμοι – οικίσκοι περιστατικών Covid – 19 που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Χίου, μπορεί μεν να βρίσκονται εκτός του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου, ωστόσο  ως σήμερα κανένας δεν φρόντισε να δημιουργηθεί ένα υπόστεγο ώστε η νοσηλεία των ασθενών να μην πραγματοποιείται υπό βροχή, όπως συνέβη με την τελευταία καταιγίδα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι συμπτύξεις κλινικών, με αποτέλεσμα τόσο στη Χειρουργική κλινική, όσο και την Καρδιολογική,  να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά, αυξάνοντας τις ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την πιθανότητα διασποράς της επιδημίας.

Απλήρωτοι για ενάμισι μήνα συνεχίζουν να παραμένουν οι περίπου 20 επικουρικοί συνάδελφοι που προσελήφθησαν με αφορμή την πανδημία και εξαιτίας των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου μας, καθώς  κυβέρνηση και  2η ΥΠΕ δεν φρόντισαν να καταβάλουν ως όφειλαν την  απαραίτητη έκτατη χρηματοδότηση προς τα Νοσοκομεία,  που θα εξασφάλιζε την ομαλή μισθοδοσία των συναδέλφων .

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει από SARS-CoV-2 περισσότεροι από 470 συνάδελφοι μας.

Ωστόσο, όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ενώ αποκλείουν χιλιάδες συναδέλφους (γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φύλακες, διοικητικούς, εργαζομένους μέσω ΕΟΔΥ κλπ) ακόμα και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Την Πέμπτη, 15-10-2020 απεργούμε και απαιτούμε, εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας –πρόνοιας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.

  • Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους.
  • να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων. Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας στις μονάδες υγείας και πρόνοιας
  • κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου). Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού.
  • Δημιουργία Ενιαίου Νοσηλευτικού κλάδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.