Παγίωση νησιώτικου ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου

 

Παγίωση του νησιωτικού ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που αντιμετώπισαν την μεταναστευτική κρίση φέρνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Η Λέσβος, η Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος υπόκεινταν σε νησιωτικό ΦΠΑ μειωμένο κατά 30% σε σχέση με αυτόν στην ενδοχώρα και το μέτρο ήταν προγραμματισμένο, βάσει της τελευταίας παράτασης που έλαβε να λήξει στις 30 Ιουνίου 2021.

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς  «κλειδώνουν» την παγίωση του εν λόγω μέτρου δίνοντας λύσεις στους κατοίκους των νησιών μας.

Τα νησιά μας μέχρι πρότινος είχαν αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης και έβλεπαν το μέτρο του νησιωτικού ΦΠΑ να παρατείνεται ανά εξάμηνο. Ωστόσο, χάρη στη μείωση των μεταναστευτικών ροών και την επιτάχυνση των διαδικασίων ασύλου, τα νησιά πλέον δεν θα εκπλήρωναν τις προϋποθέσεις παράτασης.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και τα νησιά αναμένεται να απολαμβάνουν παγιωμένο μειωμένο ΦΠΑ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.