Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: «Δεν συμφωνήσαμε ως Περιφέρεια σε υπερδομές, δεν θα παραστώ στα εγκαίνια στη Σάμο!!»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Samos24, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, σχετικά με τα εγκαίνια της νέας υπερδομής που σχεδιάστηκε στην Ζερβού πληροφορηθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα παραστεί στην εν λόγω εκδήλωση στις 18.09.2021.

«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ και να τηρήσω στο ακέραιο την βούληση της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ουδέποτε δεν συμφωνήσαμε σε δομές που επιβάλουν οι ευρωπαίοι χωρητικότητας 300 στρεμμάτων όπως αυτή στην Ζερβού και για αυτό τον λόγο δεν θα παραστώ στα εγκαίνια», τόνισε.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ ακανθώδες ζήτημα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών αν σκεφτεί κανείς και την κρίση που υπάρχει στο Αφγανιστάν. Απεύχομαι να ζήσουμε στο μέλλον στιγμές 2015.

Δυστυχώς η Ευρώπη επιμένει σε λάθος σχεδιασμούς για τα νησιά μας και δεν αφουγκράζεται ούτε την βούληση των κατοίκων αλλά ούτε και την επιθυμία των προσφύγων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εγκλωβιστούν στη Σάμο και τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις μας ως Περιφέρεια δεν στηρίζουμε την δημιουργία υπερδομών και για αυτό τον λόγο δεν θα παραστούμε στα εγκαίνια, μην ξεχνάτε πως η δομή του Βαθέος ξεκίνησε για 300 άτομα και έφτασε να γίνει το μεγαθήριο που ήταν» .

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε  ότι η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μια σημαντική πρόοδο στο θέμα με την μείωση των ροών, ωστόσο πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Ευρώπη για αλλαγή του σχεδιασμού της σχετικά με τις δομές.

Πηγή: www.samos24.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.