ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: 5η θέση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ

 

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου με ικανοποίηση ανακοινώνει ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ( όπου καταχωρούνται τα δεδομένα που αφορούν το ΕΣΠΑ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020) η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σήμερα στην 5η θέση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 από το σύνολο των 13 Περιφερειών, ανεβαίνοντας από την 11η, στην οποία βρισκόταν κατά την ανάληψη καθηκόντων της το 2019.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή τα παραπάνω έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Όταν αναλάβαμε την Περιφέρεια, η θέση που κατείχαμε στην απορροφητικότητα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ανάμεσα στις Περιφέρειες ήταν μεταξύ 10ης και 11ης. Με αυτά τα δεδομένα, θέσαμε ως πρωταρχικό μας στόχο στο τέλος του ΕΣΠΑ 2014-2020 να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα.
Με πολλή δουλειά και στοχευμένες ενέργειες, κατορθώσαμε να ανέβουμε στην 5η θέση πλέον με ένα μεγάλο ποσοστό απορρόφησης, το οποίο μεταφράζεται σε χρήματα που πέφτουν στο Βόρειο Αιγαίο και στους νησιώτες.
Με προίκα την εμπειρία αυτή και με οδηγό μας την μέχρι σήμερα πορεία μας, θα πορευτούμε και στο νέο ΕΣΠΑ και την πρόκληση των 394 εκατομμυρίων που έχουν εγκριθεί.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργο Πλακωτάρη, τους συνεργάτες του και τον Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ Παναγιώτη Χριστόφα, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.