Με «εντέλλεσθε» Γ.Ξενάκη η διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων οδηγών

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Γιάννης Ξενάκης με «εντέλλεσθε» προς τους εξεταστές αποφάσισε να κινήσει εκ νέου την διαδικασία πρακτικών εξετάσεων οδηγών. Στην σχετική επιστολή του, τους καλεί να προγραμματίσουν την διενέργεια εξετάσεων το αργότερο έως την 1η Αυγούστου 2019 και εντός τριών ημερών να του απαντήσουν υπηρεσιακώς στην επιστολή του. Για τα κακόβουλα σχόλια αλλά και για την κίνησή του αυτή να στείλει τώρα την παρακάτω επιστολή ο κ. Ξενάκης αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνω τους συμπολίτες μας, ότι μετά τη συνάντησή μου, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, με τους εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Χίου και την άρνησή τους στην διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων οδηγών και οδηγών, απέστειλα σήμερα επιστολή με «εντέλλεσθε» που κοινοποίησα και στην Εισαγγελία Χίου.

Αυτό γιατί δεν υπάρχει πλέον άλλοθι στην παραλογία και το πείσμα, αφού σε όλη την Ελλάδα και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Π.Β. Αιγαίου διεξάγονται από τις αρχές Ιουλίου πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων «γιατί τώρα;» σας ενημερώνω ότι σήμερα έχουν εκλείψει πλέον οι αιτιολογίες που χρησιμοποιούσαν οι εξεταστές της Χίου και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Εξαίρεση στον κανόνα, αποτελούν και ευτυχώς ελάχιστοι εκπαιδευτές με την υβριστική συμπεριφορά τους. Αν αμφισβητούν οτιδήποτε από αυτά που αναφέρω στην επιστολή μου προς τους εξεταστές, τους καλώ σε δημόσιο διάλογο. Κάποιες ενέργειες γίνονται πάντα στις κατάλληλες συνθήκες και αφού έχεις αφοπλίσει την άλλη πλευρά από επιχειρήματα. Όταν απέχει όλη η Ελλάδα από τις εξετάσεις δεν μπορείς στη Χίο να «υποχρεώσεις» να γίνονται εξετάσεις. Όταν το νομοθετικό πλαίσιο δεν σου παρέχει την θεσμική θωράκιση για να μπορείς να επιβάλλεις πράγματα, τότε γινόμαστε δυστυχώς έρμαιο στις διαθέσεις υπαλλήλων. Ας μη διερωτόμαστε λοιπόν γιατί η οδηγική συμπεριφορά, όχι η οδηγική δεξιότητα, στο νησί μας, είναι τόσο χαμηλού επιπέδου.

Σας κοινοποιώ την επιστολή προς τους εξεταστές καθώς και προς τον νέο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.