ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ: «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»

 

Για ακόμη μια φορά παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χιλιάδες συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο, μέχρι την Κρήτη δώσαμε δυναμικό και αγωνιστικό παρών στην Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, για τη διεκδίκηση αυτών που αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί.

Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, που ενώ η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στο ύψος της Βουλής, η «ουρά» της βρισκόταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, καταλαβαίνεται γιατί πλήθος μιλάμε.

Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στους αγώνες βγάζουν συμπεράσματα και καταλαβαίνουν ότι η μια κυβέρνηση παίρνει την σκυτάλη από την άλλη και συνεχίζουν τις αντεργατικές τους πολιτικές. Γι΄αυτό οι συνταξιούχοι βρίσκονται σταθερά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα τόσο αυτοτελώς όσο και από κοινού.

Είμαστε και θα είμαστε στο προσκήνιο του αγώνα και θα διεκδικούμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες αυτά που σε όλη μας την ζωή έχουμε με την δουλειά μας πράξει, πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη. Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα και μόνο με τους αγώνες έχουμε πετύχει να ανακόψουμε, να καθυστερήσουμε αλλά και να πετύχουμε λύσεις σε ζωτικά για την ζωή μας προβλήματα.

Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ως τετελεσμένο ότι έχει μας έχει αφαιρεθεί.

Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα. Αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά της 13η και 14ης σύνταξης, την καταβολή των αναδρομικών δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, τις κοινωνικές παροχές, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, κατάργηση της αντιασφαλιστικής αντεργατικής νομοθεσίας και του νόμου λαιμητόμο Χατζηδάκη. Όλα αυτά είναι πληρωμένα από εμάς τα διεκδικούμε στο ακέραιο και δεν πρόκειται να επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Με συνέπεια θα παλέψουμε τόσο για εμάς όσο για την νέα γενιά τα παιδιά τα εγγόνια μας αυτοτελώς και από κοινού. Λέμε ΟΧΙ στις συντάξεις πείνας και στην επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, καμία συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων στα φάρμακά τους.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δρόμο, ένα δύσκολο αγώνα, ότι κερδίσαμε μέχρι σήμερα το κερδίσαμε με τον αγώνα μας, ότι είναι να κερδίσουμε στο μέλλον θα το κερδίσουμε πάλι με τον αγώνα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να συσπειρωθούν και να γραφτούν στο σωματείο μας, τους παρακινούμε να διαβάζουν τις ανακοινώσεις μας, και να κλείσουν τις τηλεοράσεις, ειδικά τις πρωϊνές εκπομπές με τους “εργολάβους” που “δίνουν” περισσότερα αναδρομικά και αυξήσεις ακόμα και από τους υπουργούς, και αποκλείουν τους αντιπροσώπους μας από τα πάνελ τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας είναι πουλημένα και αιχμάλωτα στην Κυβέρνηση, αυτό θα το καταλάβατε και από το ότι δεν έδειξαν κανένα πλάνο από την χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωσή μας που έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Τέλος, να αναφερθούμε στον κύριο Γεραπετρίτη που φέρεται να τόνισε όταν συνάντησε τους αντιπροσώπους μας, “Τι θέλετε να πάρουμε φρεγάτες ή να πάρετε τα αναδρομικά σας;”

Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τέτοιοι είδους ψευτοδιλήμματα: «Εμείς θέλουμε και τα αναδρομικά και τις φρεγάτες».

 

«Όλοι στο δρόμο, ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός».

 

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.