ΤΑ “ΟΡΝΙΑ” ΚΑΙ ΟΙ “ΥΑΙΝΕΣ” ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ “ΨΟΦΙΜΙΑ” (Ποιοί θέλουν τη Χώρα μας “ψοφίμι”;)

 

Είναι πασιφανές ότι, το πολιτικοστρατιωτικό Καθεστώς της Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τελευταία ευρίσκεται σε κατάσταση συγκαλυμμένου πανικού.

  Αν ένας λόγος είναι η απώλεια των “στηριγμάτων” που άκουγαν στα ονόματα Τραμπ και Μέρκελ, άλλος, ίσως κυριότερος, είναι το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πατρίδας μας και η Ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που, κυριολεκτικά, “φέρνουν τα πάνω-κάτω” τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πλέον, η Τουρκία, ναι μεν μπορεί, με λόγια και συνεχείς προκλήσεις, να εξακολουθήσει να μας θεωρεί “ψοφίμι” του οποίου τις σάρκες θα “καταβρόχθιζε” κάποια στιγμή, όμως, στην πράξη, κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον (και είναι) από πολύ δύσκολο έως αδύνατον εγχείρημα.

Θυμίζω εν προκειμένω ότι, τουλάχιστο σε δύο Τουρκικές στρατιωτικές επεμβάσεις σε τρίτες Χώρες, (Συρία και Λιβύη), το “όρνιο” εξέλαβε αυτές ως “ψοφίμια” λόγω των πολύχρονων εμφυλίων πολέμων που διαδραματίζονται εκεί. Όμως, στη Συρία, έως σήμερα, η Τουρκία δεν κατάφερε σπουδαία πράγματα, κυρίως λόγω της συμμαχίας του Άσαντ (Προέδρου της Συρίας) με τον Πούτιν, οι δυνάμεις του οποίου, απροκάλυπτα πιά, ΜΑΧΟΝΤΑΙ υπέρ της Συρίας σε όλα τα μέτωπα (ένας “Μεγάλος” δηλαδή, στηρίζει έναν “μικρό” έστω για τα δικά του συμφέροντα).

Αν πρέπει να δούμε και το τί συμβαίνει στη Λιβύη, ναι μεν, προσώρας οι Τουρκικές δυνάμεις παραμένουν εκεί πεισματικά και προκλητικά, όμως, τον περσινό Ιούλιο, η εκεί Τουρκική αεροπορική βάση της Αλ Ουατίγια, κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε σε ένα βράδυ από τέσσερα (Γαλλικής κατασκευής) αεροπλάνα Rafale (όπως αυτά που ήδη αποκτά η Χώρα μας) τα οποία, αν και “αγνώστου” Εθνικότητας, (μάλλον Αιγυπτιακής) έδρασαν αστραπιαία, αοράτως και από μεγάλη απόσταση πιάνοντας κυριολεκτικά “στον ύπνο” τους Τούρκους.

Αυτά ακριβώς έχει υπόψη της η Ερντογανική Τουρκία έχοντας ήδη αντιληφθεί ότι, η “μικρή αλλά έντιμη Ελλάς”, όχι μόνο δεν θα προβάλει πια στα μάτια του “όρνιου” ως υποψήφιο “ψοφίμι” προσφερόμενο προς “κατασπάραξη”, αλλά, με δικά της φονικά μέσα (έστω πανάκριβα), αλλά κυρίως με τη συμφωνημένη Γαλλική συνδρομή και στήριξη, αν και όποτε αυτή χρειασθεί, θα αντιταχθεί αποτελεσματικά σε τυχόν επιβουλή κατά της Πατρίδας μας και συγκεκριμένα κατά νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Με αυτά ως νέα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, είναι να απορεί κανείς με την άρνηση Ελληνικών Κομμάτων και κυρίως του πρώην κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ (που σήμερα αποτελεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση), να στηρίξουν με θετική ψήφο την, πολλαπλά επωφελή για την απειλούμενη Πατρίδα μας, συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν για το “ΟΧΙ” τους, είναι κυριολεκτικά παιδαριώδεις, όταν μάλιστα, μόλις προχθές, Τούρκοι Υπουργοί και Τουρκικά Μ.Μ.Ε., έφθασαν να υποστηρίξουν ότι “οι Οινούσσες αποτελούν Τουρκικό έδαφος που παράνομα κατέχουν οι Έλληνες”!!

΄Η όταν, δηλώνουν επίσημα στον ΟΗΕ ότι, η Ελλάδα “χάνει την κυριαρχία επί των κατοικημένων Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου επειδή, απειλούμενη, τα εξοπλίζει” δήθεν κατά παράβαση διεθνών συνθηκών !! Θυμίζω επίσης ότι, επί χρόνια, η Τουρκία έχει “γκριζάρει” 17 Ελληνικά νησιά του Αιγαίου (κατοικημένα και μη), υποστηρίζοντας ότι “αυτά ποτέ δεν παραχωρήθηκαν” στην Πατρίδα μας και άρα δεν της ανήκουν !!

Απορώ ειλικρινά, πώς Έλληνες Βουλευτές και δη του νησιωτικού χώρου, (Βορείου και Νοτίου Αιγαίου), συντάχθηκαν με το “ΟΧΙ” των Κομμάτων τους λες και αυτό δεν αφορούσε την ασφάλεια των νησιών μας, δηλαδή των νησιωτών, που τελούν, επί χρόνια, υπό την Τουρκική απειλή.

Προσωπικά, αρνούμαι να πιστέψω ότι, όπως λέχθηκε, υπερίσχυσε έναντι της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, η γνωστή άποψη-θεωρία του κ. Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, ως Υφυπουργός Παιδείας στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Δεκέμβριο του 2016, εκστόμισε το ανήκουστο και φοβερό ότι “το να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο. Τα νησιά τα ξαναπαίρνεις. Σημασία έχει να μη μας πάρουν τη γλώσσα”!!

Όμως, πέραν αυτού, και ο πρώην Πρόεδρος (επι ΣΥΡΙΖΑ) της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, υποστήριξε προχθές ότι “με καρδιά, ψυχή και αξιοποίηση των υπαρχόντων όπλων, με παράλληλη αξιοποίηση της διπλωματίας και λογικό εκσυγχρονισμό της αμυντικής δύναμης, καθίσταται εφικτή η αντιμετώπιση της Τουρκίας η οποία, μπορεί άνετα να απαντήσει στους δικούς μας υπερεξοπλισμούς και θα το κάνει”!!

Αυτήν ακριβώς τη θέση υποστηρίζουν και οι Υπουργοί του Ερντογάν με πρώτον τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Θα κλείσω το σημερινό σημείωμα με την πεμπτουσία της σχετικής ομιλίας στην Βουλή του κ. Αλέξη Τσίπρα:

 Η Ελληνογαλική αμυντική συμφωνία, είπε, “μας απομακρύνει από μιά προοπτική έντιμης λύσης και αποκλιμάκωσης με την Τουρκία”.

   Δηλαδή, ερωτώ, “ξεβράκωτοι” έναντι της επιθετικης και υπέρεξοπλισμενης Τουρκίας, που τα ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ δικα της, θα επιτύχουμε ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ; Αυτό μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κούνια που τους κούναγε….

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.