Ποιοι κόβουν πρώτοι το νήμα στις αγοραπωλησίες πλοίων

 

Mε σημαντική διαφορά από τους Κινέζους, που καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση, οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να φιγουράρουν στην κορυφή των αγοραπωλησιών πλοίων εντός του 2022.

Συγκεκριμένα, σε ελληνικά χέρια έχουν καταλήξει 194 πλοία από τη δευτερογενή αγορά, ενώ Κινέζοι πλοιοκτήτες έχουν αποκτήσει 156 πλοία, σύμφωνα με δεδομένα του εβδομαδιαίου report της Allied Shipping Research. Bulk carriers (91) και δεξαμενόπλοια (96) αποτελούν τη μερίδα του λέοντος για τις ελληνικές επενδύσεις, ενώ οι αντίστοιχες αγορές των Κινέζων έχουν διαμορφωθεί σε 99 και 35. Λαμβάνοντας υπόψη ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1.377 συναλλαγές για αγοραπωλησίες πλοίων, η συμμετοχή των Ελλήνων στα εν λόγω deals ξεπερνά το 14% (194/1.377).

Σε ό,τι αφορά τα επενδυθέντα κεφάλαια, οι Έλληνες έχουν δαπανήσει $4,12 δισ. για την αγορά των 194 πλοίων, αντιπροσωπεύοντας περίπου ένα 14% στον όγκο των κεφαλαίων που έχουν δαπανηθεί για second-hand πλοία συνολικά ($29,765 δισ.). Από αυτά, τα $2,048 δισ. αφορούν δεξαμενόπλοια και τα $2,005 δισ. bulk carriers.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.