Ποιός θα φταίει όταν πλημμυρίσει η Απλωταριά;

Χθες το απόγευμα στην παραλία της Δασκαλόπετρας ένας παλιός μαγαζάτορας μού λέει: “Λευτέρη γράψε κάτι για τις αποχετεύσεις της Απλωταριάς που έτσι και βρέξει θα πλημμυρίσουν όλα τα μαγαζιά!”
Ούτε λωλού το πεις και σήμερα, μόλις τώρα, πρωί πρωί 09.00 Δευτεριάτικα περνώντας για να πάω στην πλατεία Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα, όπως συνήθως, για το συνηθισμένο στέκι για την παρέα και το καφεδάκι, με ανά χείρας το έξυπνο τηλέφωνο μου απαθανάτισα όλα τα φρεάτια που είναι φραγμένα γεμάτα σκουπίδια και πολλά είναι σκεπασμένα εσωτερικά με πλαστικό μουσαμά για να μην βρωμάει ο τόπος!
Και ξέρετε γιατί βρωμάει… Γιατί τα καμπυλωτά σιφόνια είναι σπασμένα και στραπατσαρισμένα !
Εάν σήμερα πιάσει μια ξαφνική μπόρα ζήτω που καήκαμε ή μάλλον… όλος ο Καλοπλύτης θα μπουκάρει μες τα μαγαζιά και τότε όλοι θα ζητούν ευθύνες ποιός, πώς και γιατί και… χαιρετίσματα στον πλάτανο και φυσικά όχι της πλατείας!
Επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ…! Δήμος, Υπηρεσίες, Εμπορικός Σύλλογος και μαγαζάτορες της Απλωταριάς (κυρίως), αλλά και όλων των παράδρομων!
Εγώ κρούω τον κώδωνα κινδύνου ή μάλλον σας κτυπώ τις καμπάνες μήπως και βάλετε επιτέλους ΜΥΑΛΟ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΙΩΤΕΣ!
Χίος 27 Σεπτεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.