Πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές του ΕΠΑΛ στο κέντρο της πόλης

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με πρώτο σταθμό το Δημαρχείο και στη συνέχεια την Περιφερειακή Ενότητα, πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ διεκδικώντας την έγκριση λειτουργίας και των υπολοίπων τριών ολιγομελών τμημάτων των σχολείων τους

Οι μαθητές κατευθύνθηκαν αρχικά στο Δημαρχείο όπου ο αναπληρωτής Δήμαρχος Χίου, κ. Γιώργος Μπελέγρης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Χίου με θέμα συζήτησης τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ. από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο, ενέκρινε από τα διεκδικούμενα ολιγομελή τμήματα μόνο τα 5 από τα 8. Τα τμήματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου – Γ΄τάξη, 1ο ΕΠΑΛ,
  • Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας – Β΄τάξη – Εσπερινό ΕΠΑΛ
  • Τεχνικός Οχημάτων -Γ΄τάξη – Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Ο κ. Μπελέγρης εκφράζοντας την πλήρη συμπαράστασή του Δήμου Χίου στα δίκαια αιτήματα μαθητών και καθηγητών, υποστήριξε ότι οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών που ξεκίνησαν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τις σπουδές τους από την αρχή, δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα εκπαιδευτικού προσωπικού και επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης του κράτους.

Ακολούθως οι μαθητές, με πορεία κατευθύνθηκαν προς την Περιφερειακή Ενότητα όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κάρμαντζη ο οποίς επεσήμανε και εκείνος ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια, για αυτό το λόγο όπως είπε η κυβέρνηση οφείλει να μην στερήσει από τους μαθητές τη γνώση.
Tέλος η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές των ΕΠΑΛ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.