Προβλήματα στέγασης Στρατιωτικών

Έγγραφο προς τους τοπικούς Βουλευτές και την πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών για τα προβλήματα στέγασης των Στρατιωτικών απέστειλε η περιφερειακή ένωση στρατιωτικών Χίου. Σε αυτή αναφέρουν:

Ένα σημαντικό και διαχρονικό πρόβλημα που απασχολεί τους στρατιωτικούς, που υπηρετούν στις Μονάδες που εδρεύουν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, αλλά και εν γένει τους Έλληνες στρατιωτικούς, είναι το θέμα της στέγασής τους.   Στα κριτήρια και προϋποθέσεις (βαθμός, οικογενειακή κατάσταση κτλ.) που μνημονεύονται στο (α) σχετικό και λαμβάνονται υπόψη για τη στέγαση των στελεχών στα στρατιωτικά οικήματα (ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ), παρατηρούμε ότι, επί της ουσίας, δεν λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα καθώς όπως αναφέρεται στο παράρτημα «Α» αυτής [της (α) σχετικής)]:

 

α.            Αφαιρείται 1 μόλις μόριο από τη μοριοδότηση του στελέχους εφόσον έχει εισόδημα 70 βασικών μισθών Ανθυπολοχαγού ή Μόνιμου Λοχία, για Αξκούς και Υπξκούς αντίστοιχα, προσαυξημένο κατά 3 βασικούς μισθούς για κάθε προστατευόμενο μέλος, πλην συζύγου.

                                β.            Αφαιρείται επίσης 1 μόριο για κάθε 1000 € εισόδημα πάνω από το καθοριζόμενο κατά κατηγορία ποσό.

Όπως διαπιστώνεται εύκολα από τα παραπάνω, η ελάχιστη αυτή αρνητική μοριοδότηση με βάση τα οικονομικά κριτήρια, πραγματοποιείται σε αρκετά υψηλά εισοδήματα που αφορούν μια μικρή μερίδα συναδέλφων και σίγουρα όχι την συντριπτική πλειοψηφία αυτών.

Η Ένωσή μας, αφού έλαβε και επεξεργάστηκε μια σειρά από προτάσεις των μελών της, σχετικές με το θέμα και με γνώμονα πάντα το συμφέρον του συνόλου του προσωπικού, τις καταθέτει, προκειμένου από την εφαρμογή τους να συμβάλει, κατά την άποψή μας, στη δικαιότερη κατανομή των υπαρχόντων στρατιωτικών οικημάτων ανταποκρινόμενα στις σημερινές συνθήκες διαβίωσης για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων και τη διευθέτηση των ανωτέρω αρρυθμιών:

 

α.            Η παράγραφος 1 του άρθρου 17 του σχετικού να τροποποιηθεί ως εξής:

 

«1. Η διάρκεια εγκατάστασης στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ καθορίζεται τριετής.»

 

Με την τροποποίηση αυτή πιστεύουμε ότι θα αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό το άγχος και η ταλαιπωρία της εσωτερικής μετακόμισης.

 

β.      Μετά την υποπερίπτωση (5) της περίπτωσης β της παραγράφου 2 του Παραρτήματος «Α» στον ΣΚ 300-6 (ΣΟΑ) της (α) σχετικής να προστεθεί υποπερίπτωση (6), ως εξής:

 

«(6)    (i). Για εισοδήματα από 10000 € έως 22000 €, προσαυξανόμενα κατά 1500 € για κάθε προστατευόμενο μέλος, με το οποίο συνοικούν και τους βαρύνει οικονομικά, πλην συζύγου, επιπλέον 40 μόρια.

 

(ii). Για εισοδήματα από 22001 € έως 33000 €, προσαυξανόμενα κατά 1500 € για κάθε προστατευόμενο μέλος, με το οποίο συνοικούν και τους βαρύνει οικονομικά, πλην συζύγου, επιπλέον 25 μόρια.

 

(iii).     Για εισοδήματα από 33001 € έως 40000 € προσαυξανόμενα κατά 1500 € για κάθε προστατευόμενο μέλος, με το οποίο συνοικούν και τους βαρύνει οικονομικά, πλην συζύγου, επιπλέον 10 μόρια.»

 

γ.            Ο στίχος (β) της υποπερίπτωσης 3 της περίπτωσης β της παραγράφου 2 του Παραρτήματος «Α» στον ΣΚ 300-6 (ΣΟΑ) της (α) σχετικής να τροποποιηθεί ως εξής:

 

«Για εισοδήματα άνω των 40001 € προσαυξανόμενα κατά 1500 € για κάθε προστατευόμενο μέλος με το οποίο συνοικούν και τους βαρύνει οικονομικά, πλην συζύγου, αφαιρούνται 15 μόρια. Για κάθε 1000 € επιπλέον εισόδημα, θα αφαιρούνται 2 μόρια.»

 

δ. Τέλος προτείνεται η ανακατανομή των διατιθέμενων διαμερισμάτων ανά περιοχή σε ποσοστό 40% ΣΟΑ, 30%ΣΟΜΥ, 30% ΣΟΕΠΟΠ.

 

  1. Η ΠΟΕΣ στην οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλείται για τις κατά κρίση της ενέργειές της.

 

  1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.

 

  1. Οι κ.κ. Βουλευτές την Χίου τους οποίους αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.