Προς το Ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας!

Η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς γι’ αυτό αξιοσέβαστοι και αδέσμευτοι κύριοι Ανώτατοι Δικαστές της Τουρκίας πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία και το τι εκπροσωπεί, όχι μόνο για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου και όχι μόνο της Ελλάδας… που γι’ αυτήν την πολιτική αντιπαράθεση του Σουλτάνου σας έχει βάλει σε σκέψεις και μεγάλο προβληματισμό για την απόφαση που θα πάρετε .

Μην ξεχνάτε ότι η Αγία Σοφία ξεκίνησε να κτίζεται το 330 μ.χ. τότε που έγινε και πρωτεύουσα του Βυζαντίου η Κωνσταντινούπολη από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και την τελείωσε ο γυιος του Κωνστάντιος και έγιναν τα εγκαίνια στις 15 Φεβρουαρίου του 360 μ.χ.
Όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλο Αριστούργημα της οικουμένης και αποτελεί από το 1934 μουσείο και έχει θεσπιστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ !
Μην αλλοιωθεί η ιστορία και η συναισθηματική αξία όλων των Χριστιανών της υφηλίου .
Δυστυχώς οι πολιτικοί της χώρας σας είναι ανιστόριστοι και δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι όλες οι πόλεις της Τουρκίας έχουν Ελληνικά ονόματα και σ’όλες τις πέτρες είναι χαραγμένα Ελληνικά γράμματα και αυτά ακριβώς προβάλλετε στους ξένους τουρίστες δηλαδή τα Ελληνικά μνημεία και εισπράττετε τεράστια έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου !
Και για χάρη της Αγίας Σοφίας έρχονται χιλιάδες τουρίστες στην χώρα σας .
Και δεν είναι μόνο αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραβιάζουν και να διεκδικούν Ελληνικά νησιά και Ελληνικά εδάφη και θαλάσσια σύνορα.
Για κοιτάξτε τον χάρτη να δείτε όταν εσείς κατοικούσατε στην Μογγολία ποιοί διέμεναν σ’όλες τις πόλεις που έχετε καταλάβει από το Βυζάντιο και τους Έλληνες ;
Όταν εσείς κατοικούσατε στα κατσάβραχα τα λαγκάδια και τα βουνά σε όλα τα εδάφη της Μικράς Ασίας και όχι μόνο κατοικούσαν Έλληνες και ήταν η Μεγάλη Ελλάδα με δυτικό πολιτισμό , γράμματα , τέχνες και επιστήμες που ούτε καν μπορείτε να ονειρευτείτε !
Φροντίστε λοιπόν για το καλό της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και του Τουρκικού λαού να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και να διατηρηθεί η Αγία Σοφία μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς !
Καλή φώτιση και καλά Μυαλά!
Χίος, 1 Ιουλίου 2020
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.