Αγία Σοφία: Σε 15 ημέρες η απόφαση, το «μπαλάκι» στον Ερντογάν

H απόφαση για το εάν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί ή όχι σε τζαμί θα είναι όπως φαίνεται πολιτική και όχι νομική και βρίσκεται στα χέρια του Ερντογάν.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας μετά από μία συνεδρίαση χθες εξπρές που διήρκησε μόλις δεκαεπτά λεπτά πέταξε το μπαλάκι στον Ταγίπ Ερντογάν για την τελική απόφαση ως προς το μέλλον της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA η απόφαση του δικαστηρίου θα πάει για μετά τις 15 Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία τις 17 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις υπέρ της διατήρησης του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας μεταξύ των οποίων του Μ. Πομπέο και του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου βρέθηκε χθες στην Γερμανία. Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλαδα και πως δεν θέλει να σφετεριστεί τα δικαιώματα κανενός, αλλά δεν θέλει και να μείνει έξω από το παιχνίδι στην Μεσόγειο. Οι συγκριμένες δηλώσεις Τσαβούσογλου φανερώνουν ότι η Άγκυρα δέχεται πιέσεις. Οι πιέσεις όμως προς την Άγκυρα είναι και σε οικονομικό επίπεδο αφού ακυρώνεται γερμανική επένδυση μεγάλης εταιρείας στην Τουρκία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.