Προσωπικός Ιατρός: Δυνατότητα εγγραφής μέσω φαρμακείων (Τροπολογία)

 

Η πλατφόρμα για τις εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό επρόκειτο να ανοίξει αύριο 1η Ιουλίου, αλλά τελικά αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα.

Παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό να ανοίξει την 1η Ιουλίου για τους πολίτες, μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα, καθώς μόλις ξεκίνησε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους γιατρούς, ώστε να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να γίνουν προσωπικοί γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news4heath.gr η διαδικασία εγγραφής των γιατρών έχει ήδη ξεκινήσει πάντως κανονικά. Με την αναβολή δίνεται χρόνος στους γιατρούς να εγγραφούν, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμοι για τους πολίτες, όταν αρχίσουν να κάνουν τις εγγραφές τους.

Για την ώρα πολλές είναι πάντως οι αντιρρήσεις για τις συμβάσεις αλλά και για τον ίδιο τον νόμο που αφορά τον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων σύναψης σύμβασης προσωπικών ιατρών στο πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών προσωπικών ιατρών, παραμένει ανοιχτή έως τις 31/07/2022.

Η διαδικασία της σύναψης σύμβασης θα γίνεται ψηφιακά.

Με Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η δυνατότητα εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας και η κάλυψη της απορρέουσας από την προβλεπόμενη διαδικασία δαπάνης από συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα.

Επίσης χορηγείται εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση με κ.υ.α. των ειδικότερων θεμάτων που αφορούν στην προβλεπόμενη διαδικασία, όπως μεταξύ άλλων το ύψος της αποζημίωσης των φαρμακοποιών, τη διαδικασία εκκαθάρισης, τον τρόπο και τον φορέα καταβολής της.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.