Προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς το έργο του Αεροδρομίου Χίου

 

 

Σε συνέχεια της από 16/7/2019 σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών για το θέμα του Αεροδρομίου της Χίου, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την Παρασκευή 09 Αυγούστου το Αεροδρόμιο Χίου συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη.

Το έργο παρουσιάζει ουσιαστική πρόοδο καθώς παραδόθηκαν στις 02/08/2019 – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – από τον Τεχνικό Σύμβουλο ένα πλήθος μελετών (τοπογραφική, συγκοινωνιακή, υδραυλική, αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, φωτοσήμανσης, γεωτεχνική), ενώ έχουν υποβληθεί σχέδιο για την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) και σχέδια για τα συμβατικά τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Επόμενο βήμα αποτελεί η έγκριση των τροποποιημένων περιβαλλοντικών όρων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου, με σκοπό να υποβληθεί η τροποποιημένο ΑΕΠΟ στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον συνάδελφο Γ. Κεφαλογιάννη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο μακροχρόνιο αίτημα των πολιτών του νησιού μας για την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου του Αεροδρομίου. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδο του έργου και ήδη τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί το συντομότερο αυτό το έργο πνοής για τη Χίο».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.