Σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στην Σάμο – Τηλεδιάσκεψη Υπουργού με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Βορείου Αιγαίου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι σχεδόν μηδενικές αφίξεις για το μήνα Απρίλιο, με τον κ. Μηταράκη να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η φύλαξη των εθνικών συνόρων είναι και παραμένει ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης». Στη συνέχεια, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε την σημαντική επιτάχυνση που έχει σημειωθεί στις διαδικασίες ασύλου, με τη παραγωγή αποφάσεων τον Απρίλιο να ξεπερνά τις 16.000, όταν το 2019 ο μέσος όρος ήταν στα 4.000 αιτήματα ανά μήνα. «Εκτός της αποσυμφόρησης των νησιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου θα σημάνει και την αναχώρηση όσων δικαιούνται άσυλο προς την ενδοχώρα, αλλά και την απέλαση όσων απορρίφθηκε η αίτηση τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός κ Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στις μεμονωμένες αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών της ηπειρωτικής Ελλάδας μπροστά στο ενδεχόμενο φιλοξενίας  ευάλωτων ομάδων στην περιοχή τους, υπογραμμίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να δείξουν αντανακλαστικά εθνικής αλληλεγγύης. Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα»

Στην  τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων,  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ.  Κώστας Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Άρης Χατζηκομνηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κυτέλης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Άκης Βέρρος, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Αλέκος Λυμπέρης. Επίσης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεταβεί στην Σάμο, προκειμένου να  επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.