Προσφυγικό: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ύπατο αρμοστή ΟΗΕ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi.

Μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων

Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Grandi εξέφρασε τη στήριξή του προς την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί την πανδημία του κοροναϊού.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, το οποίο υλοποιείται ήδη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι σημαντικό να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Σημειώνεται πάντως ότι η επικοινωνία των δύο ανδρών γίνεται στον απόηχο των μαζικών κρουσμάτων κοροναϊού που εμφανίστηκαν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και δύο ακόμα δομές προσφύγων και μεταναστών σε Ριτσώνα και Μαλακάσα το προηγούμενο διάστημα είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα εξαιτίας της καραντίνας στην οποία τέθηκαν λόγω εμφάνισης μαζικών κρουσμάτων κοροναϊού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.