Σερβία – Ελλάδα 10-6: «Ασημένιοι» στο Ευρωπαϊκό οι Έλληνες Έφηβοι

Το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος της κρέμασε η Εθνική Ελλάδας πόλο των Εφήβων στο Ευρωπαϊκό της Μάλτας.

Σερβία – Ελλάδα 10-6: Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική πόλο των Εφήβων (Κ-17) καθώς στέφθηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης μετά την ήττα της στον τελικό από τη Σερβία που κατέκτησε το χρυσό.

Μία ακόμη μεγάλη διάκριση για το ελληνικό πόλο που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στα μετάλλια και τις διακρίσεις τόσο σε Εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο.

Ο προπονητής Ηλίας Μαχαίρας και οι αθλητές του έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει και πως τα προσεχή χρόνια μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτούς.

Αυτό ήταν το τρίτο ασημένιο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο φέτος σε εθνικό επίπεδο, μετά από αυτό της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και της Εθνικής Νεανίδων (Κ17) στο δικό της Ευρωπαϊκό στο Σίμπενικ. Είναι, εξάλλου, το τρίτο ασημένιο μετάλλιο που κατακτά η Εθνική Εφήβων στην πορεία της σε Ευρωπαϊκά από το 1983 (και η καλύτερη θέση που έχει πάρει).

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς στη Μάλτα η Ελλάδα κοίταξε στα μάτια τους Σέρβους στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, διάστημα στο οποίο είχαμε ντέρμπι. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, βιαστικές επιλογές στην επίθεση και λάθη στην άμυνα, στοίχισαν, καθώς η Σερβία πήρε σημαντικό προβάδισμα και έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος της κράτησε το προβάδισμα και μαζί τη νίκη που της έφερε το χρυσό.

Να σημειώσουμε ότι η Εθνική μας είχε στη σύνθεση 12 παίκτες λόγω της τιμωρίας του Μαθιόπουλου από τον ημιτελικό κόντρα στην Ισπανία (εκτός έμεινε και ο Σιαμάς).

Εξάλλου να αναφέρουμε ότι το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία που νίκησε στον μικρό τελικό με 13-12 την Ισπανία την οποία η Ελλάδα είχε αποκλείσει με 11-8 στον ημιτελικό.

Σερβία – Ελλάδα 10-6

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-1, 3-2.

ΣΕΡΒΙΑ: Πάϊκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίγεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόγιτς 1, Γκάγιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάτσεβιτς 1, Μπρεσκάνσκι 3, Στάνιτς 1, Παύλοβιτς, Βιρίγεβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαΐδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μύριλος, Σπάχιτς, Εγνατιάδης 1, Αλειφτίρας.

Πηγή: sportime.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.