Σε δίκη για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες στέλνει τον «ψευτογιατρό» η εισαγγελέας

Δώδεκα περιπτώσεις θανάτων βαριά νοσούντων ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καταλογίζει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγγελική Κουρινιώτη στον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό», για τον οποίο εισηγείται παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη πρότασή της προς το Πλημμελειοδικών ζητά από τους δικαστές να παραπέμψουν μαζί με τον 47χρονο, που συστηνόταν ως «Dr Kontos» στα ανυποψίαστα θύματά του και τους χορηγούσε σκευάσματα δικής του παρασκευής, ακόμα 16 κατηγορούμενους που φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού», ενώ ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του.

Η Εισαγγελέας ζητά να δικαστεί ο εμφανιζόμενος ως διαπρεπής ογκολόγος για:

*Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα

*Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού

*Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα

*Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα

*Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος

*Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

*Οπλοκατοχή

*Παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος στην απολογία πως ήταν «εμπειρικός βοτανολόγος» είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αρνούμενος όμως την ευθύνη για τους θανάτους των καρκινοπαθών ενώ τονίζει πως δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, πλην του κόστους των βοτάνων που χορηγούσε στα θύματα του.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, στο εδώλιο μαζί με τον «δόκτορα» πρέπει να δικαστούν ως συνεργοί του 16 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Η εισαγγελέας ζητά επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης του 47χρονου για ακόμα ένα εξάμηνο, καθώς θεωρεί πως ο κατηγορούμενος εάν αφεθεί ελεύθερος είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

Τον τελικό λόγο για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα που θα εκδώσει.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.