Σε εξέλιξη οι εργασίες στο λιμανάκι της Φάρκαινας

 

Μετέβησαν την προηγούμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο λιμανάκι της Φάρκαινας, γερανός και δύτης για να ξεκινήσουν τις εργασίες απομάκρυνσης των παλαιών βράχων της νότιας πλευράς, όπου είχαν αποκολληθεί μετά από σεισμική δόνηση. Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης του συγκεκριμένου καταφυγίου έχει είδη πραγματοποιηθεί από τα τέλη του 2020.

Με προϋπολογισμό της τάξεως  των 20.000 ευρώ, τοποθετούνται στην Νότια πλευρά νέα μπλόκια, με αποτέλεσμα όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Κυριάκος Ζωάνος, να παραδοθεί μέχρι της 15 Ιουνίου στους αλιείς της περιοχής, που έχουν μεταφέρει τα σκάφοι τους σε άλλα λιμενικά καταφύγια.

Είναι ένα έργο που ανέμενε η τοπική κοινωνία καιρό τώρα, μας δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Χίου κ. Ζωάνος, προσθέτοντας ότι στόχος του έργου είναι η εξυπηρέτηση των αλιέων, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας από την πλευρά του Τελωνείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.