Σε χαμηλό 30 ετών οι πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία

 

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι πειρατικές επιθέσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022. Συγκεκριμένα, οι 90 πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις είναι ο μικρότερος αριθμός από το 1992.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του International Maritime Bureau (IMB), δράστες κατάφεραν να επιβιβαστούν σε 85 πλοία, ενώ επίσης καταγράφηκαν τέσσερις απόπειρες επιθέσεων ένα ακόμα πλοίο κατελήφθη. Από τις 90 επιθέσεις, οι δεκατρείς σημειώθηκαν στον Κόλπο της Γουινέας, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν καταγραφεί στην εν λόγω περιοχή είκοσι εφτά. Παράλληλα, στα Στενά της Σιγκαπούρης ο αριθμός των ληστρικών και πειρατικών επιθέσεων συνεχίζει να αυξάνεται και το εν λόγω χρονικό διάστημα φέτος διαμορφώθηκαν σε 31 έναντι 21 έναν χρόνο πριν.

Ο Michael Howlett, διευθυντής του IMB, επικρότησε τις προσπάθειες των παράκτιων αρχών του Κόλπου της Γουινέας για την πτώση των επιθέσεων. Την ίδια ώρα, όμως, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς προσπάθειας από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία των ναυτικών και της περιφερειακής αλλά και διεθνούς ναυτιλίας. «Δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

ΠΗΓΗ  Ναυτικά Χρονικά

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.