ΑΔΕΔΥ: Δεν αποδεχόμαστε καμία νέα δομή πάνω στο νησί, κλειστή ή ανοικτή μικρή ή μεγάλη

 

Έτοιμοι από καιρό η κυβέρνηση, ο υπουργός της κ. Μηταράκης με το επιτελείο του, αλλά και εκμεταλλευόμενοι  την αμφισημία της δημοτικής αρχής Χίου που παρεξέκλινε από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  προετοιμάζουν για άλλη μια φορά το πεδίο για  να μετατραπεί το νησί μας και τα νησιά μας σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών της ΕΕ.

Αφού έσπασαν τα μούτρα τους με τους Πραιτοριανούς τους των ΜΑΤ, που έβριζαν, έσπαζαν και χτυπούσαν, τώρα άλλαξαν ρότα και προσπαθούν να μας πείσουν για τα καλά της νέας δομής τη μια στο Αίπος, σήμερα στο Θόλος, αύριο στον Ανδρόλακκο και δεν ξέρουμε πού αλλού!

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι στο βαθμό των δικών της δυνατοτήτων και ευθυνών δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμιά νέα δομή πάνω στο νησί, κλειστή ή ανοικτή μικρή ή μεγάλη.

Από την πρώτη στιγμή  αγωνίζεται για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ γι αυτό και είχε κινητοποιηθεί έξω από  τις εγκαταστάσεις της, όταν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έτρεχαν να την εγκαινιάσουν μαζί με το σημερινό υπουργό, την ώρα που άλλοι κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ είτε τους βομβαρδίζουν  είτε τους εξαθλιώνουν αρπάζοντας τους φυσικούς τους πόρους και τους σπρώχνουν στους δρόμους των δουλεμπόρων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην  Τουρκία, Ελλάδα και στην Ευρώπη, στα δίχτυα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός της, αλλά και όσοι  τους στηρίζουν τοπικοί παράγοντες και  ορισμένα ΜΜΕ, πιστοί στο δόγμα να περάσει δια πυρός και σιδήρου η πολιτική της ΕΕ, ο εγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά μας, η διαχείριση του ανθρώπινου πόνου στις πλάτες των Χιωτών και των νησιών μας, έχουν βαριές ευθύνες και η δράση τους  αποτελεί στίγμα για την ιστορία του.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ Α/ΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΗΜΩΣΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ.

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ! ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.