ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Μαζί με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και μετά τους νόμους που ιδιωτικοποιούν παραπέρα την κοινωνική ασφάλιση, καταργούν το 8ωρο και δυναμώνουν την εκμετάλλευση, κατηγοριοποιούν τα σχολεία και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, με την ακρίβεια να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα και μαζί με ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το “νέο ΕΣΥ” με ολέθριες συνέπειες στην υγεία και τη ζωή του λαού.

“Νέο ΕΣΥ” σημαίνει :

  • Νέο λουκέτο σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές της ΠΦΥ, νέες συγχωνεύσεις –καταργήσεις τμημάτων και κλινικών.
  • Νέα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Νέο τσεκούρι στις κρατικές και ασφαλιστικές παροχές για την υγεία.
  • Νέα χαράτσια στην εργατική λαϊκή οικογένεια, νέες αυξήσεις άμεσων ή έμμεσων πληρωμών και συμμετοχής για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.
  • Νέες χρυσές δουλειές για τους μεγαλεμπόρους της υγείας και τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι υπόθεση των συνδικάτων. Την περίοδο της πανδημίας εάν δεν ήταν η αγωνιστική δράση των υγειονομικών και όλου του εργαζόμενου λαού, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Με πολύτιμη παρακαταθήκη αυτούς τους αγώνες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς που δίνουν τα πάντα για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο λαό μας παρά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και την άσχημη κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης διαχρονικά.

Η  Ε.Γ. του Ν.Τ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές υγειονομικούς, δίνοντας δυναμικό παρών στη κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, τη Πέμπτη 21 Οκτώβρη στις 10:30 π.μ., τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.  

Για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το “νέο ΕΣΥ”.

Για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με υποδομές και εξοπλισμό.

Για υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Στον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να απολαμβάνουμε οι εργαζόμενοι, ο λαός υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, απολύτως δωρεάν.

   Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Παν. Νικήτας                              Σοφία Γατανά

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.