Αυξάνονται οι εισακτέοι σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές

 

Υπερδιπλάσιος θα είναι φέτος ο αριθμός εισακτέων στις αστυνομικές σχολές, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2020. Με 800 εισακτέους έναντι των 350 πέρσι αυξάνονται οι πιθανότητες των υποψηφίων για είσοδο στις παραπάνω δημοφιλείς επιλογές.

Αντίστοιχα, φέτος αναμένεται αύξηση εισακτέων και στις στρατιωτικές σχολές, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός, ενώ προστίθενται και τέσσερις επιπλέον σχολές στο μηχανογραφικό για τους υποψηφίους των Πανελληνίων. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρσι, οι θέσεις αυξήθηκαν κατά 500, με 1.335 εισακτέους στο σύνολο.

Διαχρονικά ο αριθμός εισακτέων επηρεάζει την πορεία των βάσεων, όμως φέτος υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που ανατρέπουν οποιαδήποτε εκτίμηση. Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα νωρίτερα από τις Πανελλαδικές, ειδικότερα αναμένεται να ανακοινωθούν ημερομηνίες μεταξύ της τρίτης εβδομάδας Μαρτίου έως την εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα, ενώ και ο αστάθμητος παράγοντας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μπορεί να αφήσει κενές θέσεις στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Πρώτα αθλήματα

Μία σημαντική αλλαγή φέτος που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τον αριθμό των συμμετοχών είναι η μετάθεση της διενέργειας των Προκαταρκτικών Εξετάσεων. Μέχρι πέρσι οι υποψήφιοι εξετάζονταν στα αθλήματα, μετά τη διενέργεια των Πανελλαδικών. Ένα ποσοστό αυτών δεν εμφανιζόταν στα εξεταστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών αναλυτών, αυτό συνέβαινε για ψυχολογικούς λόγους, εφόσον ο υποψήφιος δεν ήταν ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του στις γραπτές εξετάσεις. Φέτος, αυτός ο ανασταλτικός ψυχολογικός παράγοντας απουσιάζει, καθώς οι υποψήφιοι εξετάζονται στα αθλήματα νωρίτερα από τις γραπτές τους εξετάσεις και εκτιμάται ότι η «διαρροή» των προηγούμενων ετών φέτος δεν θα υπάρχει, αυξάνοντας τον αριθμό των συμμετοχών.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.