Στη Γενεύη για το Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης

 

 

Στην Ελβετία θα βρεθεί σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ο  οποίος θα λάβει μέρος στην 113η συνεδρίαση του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο Υπουργός θα μεταβεί στη Γενεύη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία σχετικά με τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ενώ θα υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά τη σημασία αλληλεγγύης στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους όπου θα ανταλλάξουν απόψεις σε μια προσπάθεια να βρεθούν περαιτέρω λύσεις για το ανθρωπιστικό πρόβλημα του Μεταναστευτικού.

Συμφωνία για συνεργασία στις εθελοντικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών

Σε συμφωνία με τον Frontex για μια σειρά δραστηριοτήτων οι οποίες αναμένεται να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα στη διαδικασία επιστροφής παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, έφτασε η Ελλάδα και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τον Deputy Executive Director του Frontex, αρμόδιο για τις Επιστροφές, κ. Lars Gerdes, όπου και επιβεβαιώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών για πλήρη εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις για τις εθελοντικές επιστροφές.

Ο Frontex από την πλευρά της θα παρέχει εργαλεία και τεχνική υποστήριξη, σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, σε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για τις εθελοντικές επιστροφής. Το σχετικό σχέδιο δράσης αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά θα συσταθεί Ειδική Ομάδα για την παρακολούθηση της υλοποίησης του, στην οποία θα μετέχουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστροφών του FRONTEX και στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.