Το Εργατικό Κέντρο Χίου για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της Φάρκαινας

 

«Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της Φάρκαινας. Ως φορέας που βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς εταίρους και τους εργαζομένους είμαστε σε θέση να αναφέρουμε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα προκαλέσει τα εξής:

Υποβάθμιση της περιοχής της Φάρκαινας, που σε συνδυασμό με την πρόσφατη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τοπικές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας η κατάσταση θα οξυνθεί.

Απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση της ανεργίας είτε σε εργαζόμενους του υποκαταστήματος και του τραπεζικού κλάδου γενικότερα είτε από την ευρύτερη περιοχή και τον ιδιωτικό τομέα.

Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των νοτίων προαστείων της πόλης μας και των νοτιοχώρων από την στιγμή που το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί συνταξιούχους, εργαζομένους, αγρότες, επιχειρήσεις κλπ, αν σκεφτούμε ότι το κοντινότερο άλλο υποκατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετακίνηση, το κυκλοφοριακό της πόλης και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες στο σύνολο τους είναι μικρές και οικογενειακού χαρακτήρα, θα κλείσουν. Το φυσιολογικά επερχόμενο ντόμινο θα συμπαρασύρει ταχύτατα τον Πρωτογενή Τομέα, το Εμπόριο, τις Υπηρεσίες κλπ. στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Ουσιαστικά δηλαδή το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα οδηγήσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής και ιδίως την μικρομεσαία, σε ακόμη πιο δύσβατους δρόμους, την τοπική οικονομία σε μεγαλύτερο μαρασμό και την τοπική κοινωνία σε περαιτέρω φτωχοποίηση.

Ως Εργατικό Κέντρο είμαστε διαθέσιμοι να συμμετάσχουμε σε διάλογο με τους αρμόδιους ώστε να βρεθούν λύσεις για να μην χαθούν θέσεις εργασίας από τον τραπεζικό κλάδο αλλά και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας που δεν είναι ψηφιακά εκπαιδευμένοι, πχ η σύνταξη να φθάνει στη πόρτα του υπερήλικα συνταξιούχου στο απομακρυσμένο χωριό μέσω ταχυδρομικού διανομέα κτλ χωρίς την φυσική παρουσία σε υποκατάστημα τράπεζας.

Διάθεση για εύρεση λύσεων υπάρχει! Λύσεις μέσα από διάλογο θα υπάρξουν! Πρωτοβουλία υλοποίησης των λύσεων θα υπάρξει;» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.