Στον Καρφά τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με τα λόγια.

 

Στον Καρφά τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με τα λόγια. Απαιτούνται επιπλέον σχέδιο και έργα. Επί τέσσερα χρόνια ακούμε υποσχέσεις, που δεν υλοποιούνται.

Έτσι, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας, με τις προ ολίγων ημερών δηλώσεις του στον τύπο, όσον αφορά τα προβλήματα του Καρφά, πιστός στο δόγμα της δημοτικής αρχής ότι για όλα όσα δεν κάνει η ίδια φταίνε οι άλλοι, μετέφερε την ευθύνη της δημοτικής απραξίας στους… επαγγελματίες του Καρφά και αναφέρθηκε σε προεκλογικού χαρακτήρα κινήσεις και τακτικές κρίνοντας μάλλον εξ ιδίων τ’ αλλότρια. Ουσιαστικά όμως το βίντεο της συνέντευξής τύπου του αντιδημάρχου, αποτελεί ομολογία ναυαγίου και ανυπαρξίας οιουδήποτε έργου στην περιοχή.

Σήμερα ο Καρφάς, στον οποίο έχουν γίνει διαχρονικά οι μεγαλύτερες ιδιωτικές τουριστικές επενδύσεις, φυτοζωεί. Ωστόσο εάν το νησί χρειάζεται ένα νέο τουριστικό προϊόν και μια νέα τουριστική εικόνα, αυτή η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από τον Καρφά.

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται ένα σταθερό πλάνο κινήσεων για κάθε σεζόν, αλλά κυρίως ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός, που θα συνδυάζει την κατοικία, την τουριστική κατοικία και τις ξενοδοχειακές μονάδες με ποιοτικούς δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσα από μια συνολική ανάπλαση με σύγχρονους όρους, ώστε να πάψει ο Καρφάς να θυμίζει δεκαετία του 1970.

Μερικά από τα πρώτα βασικά ζητήματα είναι:

  • Έγκαιρο στρώσιμο της παραλίας και για όσες φορές χρειαστεί πριν τον Ιούνιο.
  • Βελτίωση ηλεκτροφωτισμού, ώστε να μην θυμίζει η περιοχή έρημη πόλη.
  • Μόνιμοι υπάλληλοι για την καθαριότητα στην περιοχή κατά την τουριστική σεζόν.
  • Άμεσες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος με την ΕΤΑΔ που ταλαιπωρεί τα καταστήματα και του ζητήματος με το κέντρο Γιαμού, με στόχο την ριζική αλλαγή της εικόνας της νότιας πλευράς της παραλίας του Καρφά.
  • Βελτίωση και προσβασιμότητα των πεζοδρομίων και των κοινοχρήστων δρόμων των οικισμών του Καρφά, της Αγίας Ερμιόνης και του Μέγα Λιμνιώνα.
  • Απομάκρυνση της αθλιότητας του πρες κοντέινερ από το πάρκινγκ κοντά στον πεζόδρομο σε άλλη πιο λειτουργική περιοχή, αίτημα τόσο απλό που κάθε χρόνο ζητείται αλλά ποτέ δεν πραγματοποιείται.

 

Ως Συμμαχία Αξιών, δεσμευόμαστε για την υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου για την αναζωογόνηση της περιοχής, που να αναδεικνύει την περιοχή και να της προσθέτει αξία, προκειμένου να αποτελέσει και πάλι την κινητήριο δύναμη του νέου τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.