Συμπαραστάτες στον αγώνα της μικρής Αθανασίας

Τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής της δίνει η 14χρονη Αθανασία, που κατάγεται από την περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής, η οποία διαγνώστηκε με μελανοκυτταρικό όγκο στο πίσω μέρος του ματιού της. Το κορίτσι χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε θεραπεία και επέμβαση στο εξωτερικό, το κόστος της οποίας όμως είναι δυσβάσταχτο, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ανάγκη την αλληλεγγύη όλων μας για οικονομική ενίσχυση.

Πιο συγκεκριμένα, η απαιτούμενη θεραπεία και επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσεν στη Γερμανία. Οι γονείς της Αθανασίας πέρασαν από πολλούς γιατρούς σε πολλά σημεία της Ελλάδας, έφτασαν από την περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου διαμένουν μέχρι και την Κρήτη, αλλά κανένας γιατρός δεν αναλαμβάνει την περίπτωσή της, αφενός λόγω της δυσκολίας, αφετέρου γιατί στην χώρα μας δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για την αντιμετώπισή της.

Το ποσό που απαιτείται για να φύγει το κορίτσι, όμως, στο εξωτερικό είναι μεγάλο καθώς απαιτούνται προεγχειρητικά εξειδικευμένες γενετικές αναλύσεις και βιοψίες οι οποίες είναι πολυδάπανες. Είναι χαρακτηριστικό πως αν τα καταφέρει και φύγει για τη Γερμανία, με το που φτάσει εκεί, μόνο η πρώτη εξέταση που θα κάνει έχει κόστος… 16.000 ευρώ, με το σύνολο της θεραπείας να υπολογίζεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Οικογένεια βιοπαλαιστών

Όπως μας ενημερώνουν άνθρωποι από την περιοχή, που γνωρίζουν την περίπτωση, η Αθανασία είναι κι αυτή παιδί μιας απλής οικογένειας βιοπαλαιστών, που βασίζονται για την επιβίωσή τους στο μεροκάματο. Επομένως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά σε αυτό το μεγάλο κόστος και είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οικονομικά για να μπορέσουν τα καλυφθούν τα έξοδα του ταξιδιού και της νοσηλείας στο εξωτερικό, για να μπορέσει το παιδί να θεραπευτεί.

«Για ακόμη μια φορά όντας αντιμέτωποι με ένα τόσο άσχημο γεγονός πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε τη μικρή Αθανασία και την οικογένειά της να ξεπεράσουν το Γολγοθά που αντιμετωπίζουν. Ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές όπου κάθε σπίτι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, όμως, όλοι έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε έστω και ένα ευρώ για αυτό το σκοπό», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Λουτρόπολης Θερμής «Η ΕΛΠΙΣ», που παράλληλα προχωρά σε ενέργειες για να συμβάλλει κι αυτός στην υποστήριξη της οικογένειας. Γύρισε πόρτα-πόρτα την ευρύτερη περιοχή, οι κάτοικοι άνοιξαν την πόρτα τους και συνεισέφεραν ό,τι μπορούσε ο καθένας και ήδη μαζεύτηκε ένα αξιόλογο ποσό. Προφανώς, όμως, υπάρχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, o Σύλλογος έχει τοποθετήσει κουτιά, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στη θεραπεία της μικρής Αθανασίας. Τα κουτιά αυτά έχουν τοποθετηθεί στα παρακάτω καταστήματα της Μυτιλήνης, της Θερμής και της Παναγιούδας:

 1. MARITA’S KIDS COLLECTION Κατάστημα ρούχων στη Μυτιλήνη, Καβέτσου 26
 2. CAPRICE CAFE – BAR, Παναγιούδα
 3. ΒΑΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ Εκκλησιαστικά Είδη, Ερμού 196, Μυτιλήνη
 4. ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ Mini Market, Αγορά Λουτρόπολης Θερμής
 5. ΨΩΜΑΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, Παραλία Θερμής
 6. BIOISLAND Αυγοπωλείον, Οδυσσέα Ελύτη 20, Μυτιλήνη
 7. ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ, Mini Market, Παραλία Θερμής
 8. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Κρεοπωλείο, Ερμού 91, Μυτιλήνη
 9. BLOSSOM ESPRESSO BAR, Κάπη Λέσβου
 10. VOUROS BARBER SHOP, Αγορά Λουτρόπολης Θερμής
 11. ΣΕΡΕΣΛΗ ΙΩΑΝΝΑ, Mini Market, Παναγιούδα
 12. FORTALEZA, Cafe Bar, Παραλία Θερμής.

Οι καταθέσεις για οικονομική ενίσχυση μπορούν να γίνουν, όμως, και στους παρακάτω λογαριασμούς όπου δικαιούχοι είναι οι γονείς της μικρής Αθανασίας:

 • Τράπεζα Πειραιώς GR4401711130006114010054149
 • Εθνική Τράπεζα GR4901108720000087200275532

«Η τοπική κοινωνία ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας. Παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες έχουμε σημαντική κινητοποίηση από ιδιώτες, συλλόγους, σχολεία και από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών», σημειώνει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Ταρού, που δηλώνει πως κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα πρέπει να διστάσει να επικοινωνήσει μαζί της στο 6978984124 ή με την κ. Μαρούδα Αδαμαντία στο 6978095338 για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.