Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού

 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα που τιμά τις γυναίκες για τους αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων τους για την αναγνώριση του ρόλου τους, στην οικονομική και  κοινωνική ζωή.

Ο ρόλος της γυναίκας στη ζωή του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών είναι πολυδιάστατος, όχι μόνο σε πνευματικό, πολιτικό και  πολιτιστικό και επίπεδο αλλά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η εξάλειψη κάθε διάκρισης και ανισότητας σε όλους τους τομείς, η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες και η κατανόηση του πολλαπλού και σπουδαίου ρόλου τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με συγκεκριμένες δράσεις συμβάλλει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των γυναικών στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι για  μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, καθώς  η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού.

  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Παντελής Μπουγδάνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.