Επιχορήγηση 2.325.000€ από το Υπ. Εσωτερικών στον Δήμο Χίου για ασφαλτοστρώσεις

 

 

 

Η προ καιρού  συνάντηση του Δημάρχου Χίου με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στ. Πέτσα φαίνεται να απέδωσε καρπούς αφού ο δήμος Χίου έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση 2.325.000€ για ασφαλτοστρώσεις μέσα από το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0.

Τα χρήματα θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζει η κάθε περιοχή του νησιού μιας και όπως είπε ο δήμαρχος το οδικό δίκτυο έχει πολλά προβλήματα και θα πρέπει να γίνει ιεράρχηση. «Οι ανάγκες στο οδικό δίκτυο είναι πολλές τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, αλλά θα γίνει ιεράρχηση τους» , είπε ο κ. Κάρμαντζης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έργα οδοποιίας που έχουν ήδη υλοποιηθεί και έχουν βελτιώσει την ασφάλεια του οδικού δικτύου.  Συνολικά για ασφαλτοστρώσεις και οδική ασφάλεια υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια ύψους 5.000.000€ με τα έργα να εκτελούνται το επόμενο δεκάμηνο.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο δήμαρχος Χίου ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης , ο γενικός γραμματέας του δήμου Ι. Παπαπροκοπίου  και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Μπουλάς.

Τόσο ο κ. Ξενάκης όσο και ο κ. Μπουλάς ανέλυσαν την προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών ενώ ο κ. Παπαπροκοπίου επισήμανε ότι τα εν λόγω έργα εντάσσονται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.