Συνέργεια του δήμου με τα ναυταθλητικά σωματεία για σχολή ναυαγοσωστικής στη Χίο.

Η Χίος καλείται να πληρώσει ετησίως περισσότερα από 250.000-300.000 ευρώ για υπηρεσίες ναυαγοσωστικής σε 6 πολυσύχναστες παραλίες, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου. Δαπάνη που τελικά βαρύνει τους δημότες είτε άμεσα μέσω των ταμείων του Δήμου, είτε έμμεσα μέσω επιχορηγήσεων από το Κράτος που προκύπτουν από την φορολογία μας.

Την ίδια στιγμή η Χίος έχει παράδοση στο ναυταθλητισμό, ο οποίος για περισσότερο από 3 γενιές προσφέρει στη χιακή νεολαία αλλά και στην προβολή του νησιού μας.

Η παράταξή μας Χίος Μπροστά προτείνει ένα σχέδιο αμφίπλευρου οφέλους για το Δήμο και τα ναυταθλητικά σωματεία με τη δημιουργία σχολής ναυαγοσωστικής στο νησί.

Με αυτό τον τρόπο θα προκύψει αμοιβαίο όφελος, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους του νησιού μας,   θα μειωθεί το κόστος κάλυψης για τις εν λόγω υπηρεσίες από το Δήμο και ταυτόχρονα θα προσφέρει πολύτιμες οικονομικές ανάσες στα σωματεία. Περαιτέρω, στο βαθμό που το σχήμα πετύχει θα μπορούσε να προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες και εκτός Χίου.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ορίσει άμεσα συνάντηση με τα ναυταθλητικά σωματεία του νησιού μας, το Νομικό Πρόσωπο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσουμε εκτενώς τρόπους υλοποίηση της πρότασης .

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.