Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου Χίου

 

Συνεδρίασε  τη Δευτέρα 12 Ιουνίου το Τοπικό Συμβούλιο Χίου και όπως αναφέρει σε επιστολή του στ ΜΜΕ ο Πρόεδρος Σίμος Βενέτος συζήτησε μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα κάτωθι;

 1. Απόφαση για την εκποίηση δημοτικού ακινήτου και την διάθεση των χρημάτων στην κατασκευή παιδικής χαράς στην περιοχή Αγ. Ισιδώρου Νοσοκομείου Χίου. Η συγκεκριμένη συνοικία και η γύρω περιοχή έχει περίπου 280 παιδιά και η κατασκευή της θα δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Το υπόλοιπο χρηματικό ποσό να διατεθεί στην κατασκευή παιδικής χαράς ΑΜΕΑ, απόφαση 35/2019 της Δ.Κ. Χίου (αρ.απόφ.32/2023, ΑΔΑ: ΡΧΔ5ΩΗΝ-Γ3Ι)
 2. Αρνητική γνωμοδότηση σε αίτημα ιδιώτη για μίσθωση δημοτικού ακινήτου στη συνοικία του Κάστρου ως χώρος στάθμευσης για την επιχείρηση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Θετική γνωμοδότηση εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις για πάρκινγκ , να γίνει δημοτικό πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της συνοικίας του Κάστρου και των πολιτών (αρ. απόφ. 33/2023, ΑΔΑ: 69ΥΡΩΗΝ-4Θ9)
 3. Παραχώρηση πλατείας Πολυχρονοπούλου στο Τμήμα Τουρισμού Δήμου Χίου για εκδήλωση παρουσίασης του νέου σήματος ταυτότητας προορισμού της Χίου (αρ. απόφ.28 , ΑΔΑ:ΕΡΓΦΩΗΝ-72Τ )
 4. Παραχώρηση πλατείας Νικ. Πλαστήρα στο σύλλογο «Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΧΙΟΣ», υπό την αιγίδα του φορέα τουρισμού Χίου, για φεστιβάλ γαστρονομίας (αρ. απόφ. 38/2023, ΑΔΑ: 62Λ3ΩΗΝ-ΩΒ5)
 5. Παραχώρηση πλατείας Νικ. Πλαστήρα στα Χιακά σωματεία Αμερικής και Καναδά για την συγκέντρωση και έκθεση με θέμα «οι γεύσεις και οι σύλλογοι της Χίου» (αρ. απόφ. 30/2023, ΑΔΑ: ΡΟΖΕΩΗΝ-Ζ46)
 6. Θετική γνωμοδότηση για μίσθωση δημοτικών ακινήτων στην οδό Βενιζέλου αρ. 75α και 75β και Ομήρου (αρ. απόφ. 34/2023, ΑΔΑ: ΡΘΡ3ΩΗΝ-0ΝΚ και αρ. απόφ. 35/2023, ΑΔΑ: ΨΕ5ΛΩΗΝ-ΧΔΕ)
 7. Παραχώρηση πλατείας Νικ. Πλαστήρα στην Δ.Ε.Ε.Π. Χίου της Ν.Δ. για προεκλογική ομιλία (αρ. απόφ. 27/2023, ΑΔΑ: 6ΑΒΙΩΗΝ-ΡΚΓ)

8.Παραχώρηση χώρου στην πλατεία του Κάστρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν  συνεννοήσεώς τους με τους καταστηματάρχες, για την διεξαγωγή ομιλίας του κ. Κ. Ζαχαριάδη (αρ. απόφ. 39/2023, ΑΔΑ: ΡΗΙΑΩΗΝ-Β3Ζ)

 1. Θετική γνωμοδότηση για μετατόπιση περιπτέρου (περίπου 3 μέτρα) που βρίσκεται εντός χώρου στάθμευσης στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, εξαιτίας εκτέλεσης του δημοτικού έργου (αρ. απόφ. 36/2023, ΑΔΑ: ΨΞΒΓΩΗΝ-ΡΔΥ)
 2. Παρατάσεις αδειών ωραρίου μουσικής (αρ. απόφ. 31/2023, ΑΔΑ: ΡΛΒ9ΩΗΝ-3Λ9)
 3. Παραχώρηση μικρού χώρου στο πεζοδρόμιο έξω από το πρατήριο άρτου Μαϊστράλη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την καθιερωμένη καλοκαιρινή του δράση (αρ. απόφ. 37/2023, ΑΔΑ:Ψ4Ψ3ΩΗΝ-ΜΣΞ)
 4. Διάφορα θέματα για προβλήματα της πόλης της Χίου και των συνοικιών (ψεκασμός φρεατίων, ποταμών και ρυακιών στην πόλη της Χίου για κουνούπια, σκέπασμα φρεατίων από την ΔΕΥΑΧ, καθαρισμός, χορτοκοπτική, κλάδεμα, αλλαγή λαμπτήρων ηλεκτροφωτισμού, ασφαλτοστρώσεις, επιδιόρθωση και κατασκευή πεζοδρομίων και απολύμανση κάδων απορριμμάτων)

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, κ. Σίμος Βενέτος, και τα μέλη συνεχίζουν υπεύθυνα και δημιουργικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις προτάσεις των δημοτών, στέλνοντας άμεσα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Αντιδημάρχους. Αναμένεται η ανταπόκρισή τους για την άμεση επίλυσή τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, στο Δημαρχείο (Δημοκρατίας 2), δέχεται καθημερινά αιτήματα από τους δημότες της πόλης και των συνοικιών. (Τηλ. Επικοινωνίας: 22713-50046)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.