Συνειδήσεις σε κώμα – Γράφει ο Κώστας Βασιλάκος

 

Χρόνια τώρα σε αυτό τον τόπο σοβαρές  υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικοί  παραμένουν σε εκκρεμότητα  και  γίνονται καθημερινή τροφή και θέαμα για να  αποπροσανατολίζουν  τον κόσμο ( Siemens ,Novartis, Μάνδρα, Μάτι, Εύβοια  και …   ων ουκ  έστιν αριθμός).

Οι ευθύνες μπαλάκι από τον Άννα στον Καϊάφα και αντίστροφα …  πολιτικές σκοπιμότητες  λένε οι μεν, συκοφαντική δυσφήμιση  φωνάζουν  οι δε  και η ατιμωρησία συνεχίζεται ανεξάρτητα από πολιτικά ιδεολογήματα.

Οι νόμοι φτιάχτηκαν  από αυτούς όχι μόνο με χαραμάδες και φεγγίτες μα με ολόκληρες μπουκαπόρτες …όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών , για να δικαιολογούνται  τα καμώματα τους και να μένουν μακριά από τη δικαιοσύνη. Όμως αυτή η π@@@α συνείδηση πως τους αφήνει να κοιμούνται ήσυχοι, χωρίς τύψεις  και δίχως ενοχές;

Πως ένας …έστω ένας για δείγμα δεν είπε παραιτούμαι , φταίω που συνέβησαν στο πεδίο της δικής μου ευθύνης, για να παραδειγματιστούν  οι υπόλοιποι, για να αναπαυθούν οι χαμένες ψυχές; Δυστυχώς ελπίδα καμιά, γιατί εδώ μεγαλώνουν όλοι αυτοί και γαλουχούνται για να κάτσουν στη μεγάλη καρέκλα. Άμα γαντζωθούν εκεί δεν την αφήνουν για τίποτα στον κόσμο, είναι  το όνειρό τους, το απωθημένο τους , ολόκληρη  η ζωή τους.

Δεν ταράζονται από νεκρούς, άδικο, καταστροφές …αυτή η γ@@@η καρέκλα γίνεται σάρκα και αίμα τους … και ας λέμε εμείς θα λογοδοτήσουν και ας λέμε εμείς με την ψήφο μας θα τους αλλάξουμε και ας λένε αυτοί  ότι έρχονται για το καλό μας , κάθε φορά οι επόμενοι είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση των προηγούμενων και εμείς ακούμε σαν σε μαγνητόφωνο τα ίδια και τα ίδια παραμύθια.

Φωτογραφία: Διαδίκτυο.

Κώστας Βασιλάκος

Συγγραφέας-ποιητής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.