Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα: Δεν ξεχνάμε! Δεν εξαγοραζόμαστε! Είμαστε έτοιμοι!

Στη συνηθισμένη παράσταση για ένα ρόλο προσπάθησε να μετατρέψει ο υπουργός κ. Μηταράκης τη σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που παρευρέθηκαν στο Δημαρχείο ύστερα από πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς  για το προσφυγικό μεταναστευτικό.

Βοηθοί σκηνοθέτες της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργού τα στελέχη της δημοτικής αρχής, «ανανήψαντες»  εσχάτως δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του Χαλκειούς στον ήδη γνωστό του ρόλο μαζί με μερίδα κομπάρσων και υβριστών οι οποίοι από κοινού επιχείρησαν να στήσουν μια ακόμα φιέστα που τελικά κατέληξε σε φιάσκο!

Σα να μη πέρασε μια μέρα από την εισβολή των ΜΑΤ από τις βιαιοπραγίες και τους βανδαλισμούς με ευθύνη του υπουργού και της κυβέρνησης του, επέμεινε για πολλοστή φορά στο διχαστικό του λόγο, στην εμμονή του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τα νησιά εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, νησιά – στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών.

Στο όνομα του ρεαλισμού που αφανίζει τα νησιά μας και τα εκθέτει απέναντι στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν και των δήθεν συμμάχων μας, δεν δίστασε να επαναφέρει την πρόταση του για το Αίπος, προβαίνοντας στο γνωστό εκβιαστικό δίλημμα «ή 18 ή ΒΙΑΛ » εμπαίζοντας όλους τους Χιώτες αφού είχε ήδη από την 1 Σεπτεμβρίου προχωρήσει σε ανάθεση περίφραξης της ΒΙΑΛ ύψους  1 εκατομμυρίου ευρώ στην ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει  την περίφραξη του “17” στο Αίπος….

Τέτοιου είδους διλήμματα ανήκουν στον κύριο υπουργό και την κυβέρνηση του, τη δημοτική αρχή και στο Τοπικό Συμβούλιο του Χαλκειούς του  οποίου μάλιστα ο πρόεδρος κος Βίγκας  δήλωσε ότι γνώριζε προ μηνός για την σχεδιαζόμενη παράνομη επέκταση της ΒΙΑΛ… αλλά ταυτόχρονα  ζητά  θεατρικά το “κλείσιμο” της. Ήταν ο ίδιος που στην πρόσφατη επίσκεψη του Αυστριακού υπουργού στη ΒΙΑΛ δεν άρθρωσε ούτε μία λέξη! Όλοι αυτοί μαζί  υπηρετούν το ρόλο του πλασιέ της πολιτικής του υπουργού και όχι το Χιώτικο Λαό που έχει απαντήσει μια και καλή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και θα απαντήσει ανάλογα όποτε ξαναχρειαστεί!

Ας βγάλουν από το μυαλό τους ότι με τα μυστικά κονδύλια με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις  και τις μεταγραφές  δημοτικών συμβούλων θα αλώσουν ολόκληρο το λαό της Χίου!

Συνεχίζουμε αταλάντευτοι και απαιτούμε:

– Άμεση αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και οριστικό κλείσιμο.

– Κανένα «κλειστό» ή ανοιχτό κέντρο μόνιμης  παραμονής πάνω στο νησί μας.

– Κανένα πισωγύρισμα από τις πάγιες θέσεις του ΔΣ!

– Να απεγκλωβιστούν άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά και να γίνει διαμοιρασμός τους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη! Δεν μπορεί η Eυρωπαϊκή Aλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα.

Να καταργηθεί η οποιαδήποτε  ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Λέμε όχι στη μετατροπή των νησιών σε φυλακές ψυχών.

– Η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε. να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία ή ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους , ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου.

– Να σταματήσει ο δρόμος του δουλεμπορίου και της φάμπρικας εκμετάλλευσης με τα ολέθρια αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές αλλά και της καταστροφής των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου!

– Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις.

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.