Συνάντηση του Αντιδημάρχου Γ. Πατεριμού με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνάντηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Χίου κ. Γιώργου Πατεριμού με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τους συνεργάτες της, με επίκεντρο συζήτησης το θέμα των προνοιακών δομών,  και με έμφαση στις αόρατες αναπηρίες (Αυτισμό – Νοητική  Υστέρηση).

Σε αυτό το πλαίσιο η Υφυπουργός, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα που επισημάνθηκαν, τόνισε ότι δεν υφίσταται κανένας διαχωρισμός των δικαιούχων ατόμων με αναπηρία ως προς τον πιλοτικό  θεσμό «προσωπικός βοηθός ΑμεΑ», ο οποίος θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα. Μάλιστα έγινε συζήτηση για τον καθορισμό κριτηρίων εξέτασης λειτουργικότητας των ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό και τη δημιουργία «κάρτας ΑμεΑ».

Επιπροσθέτως, ο κ. Πατεριμός επεσήμανε ότι αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη η ενίσχυση προγραμμάτων απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και η δημιουργία περισσότερων Δομών Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

Τέλος, ζητήθηκε από το Υπουργείο η στήριξη των Δήμων για τη δημιουργία παιδικών χαρών ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα με γνώμονα τη λογική της συνύπαρξης με άλλες παιδικές χαρές και όχι την επικράτηση του διαχωρισμού μεταξύ των παιδιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.