Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου: Φοράμε μάσκες αλλά δεν θα μας κλείσουν τα στόματα!

 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου καταδικάζει  απερίφραστα την ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης να επιλέξουν την περιοχή του Θόλους για τη νέα υπερδομή. Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι στο βαθμό των δικών μας δυνατοτήτων και ευθυνών δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμιά νέα δομή πάνω στο νησί , κλειστή ή ανοικτή μικρή ή μεγάλη.

Όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα κατά αυτών των πολιτικών, κατά της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, κατά της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου». Είμαστε απέναντι στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μοιράζουν χώρες και λαούς, γκριζάρουν το Αιγαίο , προωθούν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα σε βάρος των νησιών μας. Μπορούμε να νικήσουμε.  Το έχουμε ήδη αποδείξει. Ο αγώνας των Χιωτών και των υπόλοιπων νησιωτών με τους μαζικούς φορείς τους, δείχνει το δρόμο της συνέχειας των κινητοποιήσεων. Όλες οι μεθοδεύσεις του  Υπουργού Μετανάστευσης δεν μας θολώνουν την πραγματική εικόνα που μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ, συνεχίζουν δυστυχώς τα σχέδιά τους  ενάντια στη δική μας βούληση, γνωρίζοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, αφού γκριζάρουν επίσημα τα νησιά και το νησί μας.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας, πουθενά,  να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Κλείσιμο των hot spots
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας.
  • Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού  περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση.
  • Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.)
  • Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και για όσους περνούν στην ελληνική επικράτεια να γίνεται στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να μετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και των κατοίκων  της Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρδαμύλων και Βροντάδου  το Σάββατο 24/4/2021.

Προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλων για να ενωθούμε με την ανθρώπινη αλυσίδα που θα δημιουργήσουμε στο πεζοδρόμιο που περιβάλλει το Λιμάνι της Χίου στις 11.30 το μεσημέρι.

Φοράμε μάσκες αλλά δεν θα μας κλείσουν τα στόματα!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.