Σύσκεψη όλων των φορέων του Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό – Έρχονται νέες δυναμικές κινητοποιήσεις

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις νέες δομές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Συμμετέχουν από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Παντελής Βρουλής και Νίκος Νύκτας, και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου Χίου.

Για την οργάνωση κινητοποιήσεων, καθώς και το τι ειπώθηκε στη σύσκεψη που παρέστη την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών, μίλησε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη σοβαρή στάση απέναντι στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την τοπική κοινωνία και ειδικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με τηλεδιάσκεψη τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφερόμενος στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, για μια μόνο δομή καταγραφής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας 500 ατόμων, απόφαση – ενάντια στη νέα υπερδομή και τη μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος επεσήμανε την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις τοπικές κοινωνίες, συντασσόμενος με τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Στάντζος που επεσήμανε ότι συντάσσεται με την Περιφέρεια.

Αυτήν την στιγμή κάνουν προτάσεις και ομιλίες οι αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλείς των παρατάξεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Μυτιλήνης κος Κυτελης δεν παραβρίσκεται στην σύσκεψη για λόγους υγείας ενώ απούσα είναι και η αντιπολίτευση της περιφέρειας από την παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο».

Τέλος, την ίδια ώρα στη Λέσβο βρίσκεται  ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης για την κοπή της πίτας στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ο κ. Μουτζούρης μαζί με τους δύο δημάρχους Λέσβου είχαν καλέσει με ανακοίνωσή τους όλους τους φορείς να μην παρευρεθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.