Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση στην πληρωμή τους

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχουν αναρτηθεί από τον προηγούμενο μήνα στο Taxisnet, τα ποσά παρέμειναν αμετάβλητα ενώ αυτό που εκκρεμεί είναι η προθεσμία πληρωμής τους.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος Δεκεμβρίου δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πάντως, η ΑΑΔΕ προσπαθεί και φέτος να μας διευκολύνει τουλάχιστον όσον αφορά στη διαδικασία πληρωμής.

Οι πολίτες μπορούν να δουν το φετινό ειδοποιητήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να καταστεί εφικτή με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία,
αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα τα εκτυπώσετε

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με
κωδικούς TAXISnet.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς
κωδικούς TAXISnet.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2021.

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη νόμου η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου καθιερώνει την ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων για όσα οχήματα τεθούν σε ακινησία.

Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπαίνουν στην ιστοσελίδα gov.gr και θα δηλώνουν:

Πόλη, οδό, αριθμό και σημείο ακινητοποίησης του οχήματός τους.

Έτσι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στις Εφορίες και θα κρατούν τις άδειες κυκλοφορίας και τις πινακίδες στο σπίτι τους.

Τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν ενώ έχουν δηλώσει ότι το όχημα τους είναι ακινητοποιημένο θα είναι 10.000 ευρώ την πρώτη φορά.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι 30.000 και αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για 3 έτη.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων στην διάταξη αναφέρεται:

– Δηλώνεται, εφεξής, ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – Ε.Ψ.Π.), η ακινησία για τα ως άνω μηχανοκίνητα μέσα, από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο αυτών. Επίσης, ορίζεται ο χρόνος δήλωσης της ακινησίας για την απολαβή της σχετικής έκπτωσης από τα τέλη κυκλοφορίας.

– Επιβάλλεται από την Α.Α.Δ.Ε., πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών και διοικητικό πρόστιμο ίσο με 10.000 ευρώ, εάν εντοπισθεί όχημα να κυκλοφορεί ή να είναι σταθμευμένο και να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, ενώ έχει δηλωθεί σε ακινησία. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

– Παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας, με κοινή απόφαση των οριζόμενων οργάνων, ειδικού ιστότοπου στην gov.gr – Ε.Ψ.Π., όπου με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας τους στο μητρώο οχημάτων της Α.Α.Δ.Ε., θα παρέχονται δημόσιες πληροφορίες, σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων και άλλες πληροφορίες.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.