Τέλος εποχής για το «Θεόφιλος»

 

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το πλοίο «Θεόφιλος» της πάλαι ποτέ εταιρείας λαϊκής βάσης της Λέσβου, ΝΕΛ, μέχρι να οδηγηθεί σε εκποίηση. Το «καμάρι» της Ναυτιλιακής εταιρείας Λέσβου που κατασκευάσθηκε το 1975, βρισκόταν για 4 περίπου χρόνια στο νέο Μόλο Δραπετσώνας και στη συνέχεια εδώ και δυο χρόνια, έχει μεταφερθεί σε «νεκροταφείο» πλοίων, στον κόλπο της Ελευσίνας όπου περιμένει απλώς να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εκκρεμούν, για την εκποίησή του.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισπεύδει τις διαδικασίες να «καθαρίσει» το λιμάνι της Ελευσίνας από τα κουφάρια των παλιών πλοίων που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα αζήτητα και αποτελούν και κίνδυνο, καθώς στέκουν εκεί ημιβυθισμένα και μπορεί να προκαλέσουν θαλάσσια ρύπανση.

Η Ελευσίνα έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, οπότε το «νεκροταφείο» πλοίων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθεί.

πηγή: nealesvou.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.