3ο συμπόσιο τεχνών ASO2024 “Αρμονίας μείζονος”

Στις Οινούσσες διοργανώνεται το 3ο συμπόσιο τεχνών ASO2024 με τίτλο “Αρμονίας μείζονος”, και θα διεξαχθεί τις ημερομηνίες 24 έως 30 Ιουλίου.  Οι διοργανωτές του, με εμπλεκόμενο τον Δήμαρχο Οινουσσών κ. Δανιήλ Γεώργιο, περιγράφουν τη φιλοσοφία του συμποσίου τεχνών:

“Στο 3ο συμπόσιο τεχνών θα δοκιμάσουμε να προσεγγίσουμε τον κινηματογράφο, αναζητώντας τις ρίζες του στα βάθη της τεχνολογικής επανάστασης και στην ανάγκη του ανθρώπου να προσαρμοστεί, να εκφραστεί και να ερμηνεύσει τον κόσμο γύρω του, μέσω το φακού. Θα πειραματιστούμε με την «κινούμενη εικόνα» που καθιστά τον κινηματογράφο ένα κατεξοχήν «λαϊκό» μέσο έκφρασης επιχειρόντας να βρούμε τη χαμένη «ελευθερία έκφρασης» εκείνη, που όταν στριμώχνεται στα περιορισμένα πλαίσια των παραδοσιακών τεχνών αποτυγχάνει τελικά να εκφράσει το «ανέκφραστο». Αγκυροβόλιο μας σε αυτό το ταξίδι, το ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, οι ακριτικές, ανόθευτες Οινούσσες και οδηγός μας η 7η τέχνη.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.