Το Επιμελητήριο Χίου ζητά αύξηση προϋπολογισμού του προγράμματος ενίσχυσης επιχειρηματικότητας στο ΕΠ “Βόρειο Αιγαίο” 2014-2020

Απευθυνόμενο προς τον κο Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων το Επιμελητήριο Χίου αναφέρει τα παρακάτω:

Αξιότιμε κ Υπουργέ,
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε ο επιχειρηματικός ιστός της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου έχει ανεπανόρθωτα πληγεί από τις πολυεπίπεδες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης αλλά
και πρόσφατα της πανδημίας του Covid19. Η επιχειρηματικότητα της ακριτικής νησιωτικής Περιφέρειας είναι δυνατόν να διασωθεί μόνο μέσω ενός ισχυρού επενδυτικού σοκ, ώστε μέσω στοχευμένων επενδυτικών κινήτρων αφενός να εκσυγχρονισθούν οι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφετέρου να ιδρυθούν νεοφυείς επιχειρηματικοί σχηματισμοί. Ο επιχειρηματικός ιστός του Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκε υποβάλλοντας προτάσεις στις προσκλήσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας στο ΕΠ “Βόρειο Αιγαίο” 2014-2020. Ωστόσο ο προϋπολογισμός των δράσεων είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής και ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 90% θα απορριφθεί λόγω εξάντλησης των διατιθέμενων πόρων.
Ζητούμε να αναλάβετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός ενδεχομένως μέσω της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, χρηματοδοτώντας όλες τις θετικά αξιολογούμενες επενδυτικές προτάσεις βοηθώντας το Βόρειο Αιγαίο να «αλλάξει σελίδα», αφήνοντας πίσω του τη γκρίζα εποχή της αποεπένδυσης την οποία βιώνουμε.
Οι νησιώτες ζητούν από εσάς γενναίες πρωτοβουλίες που θα ανατρέψουν το ζοφερό κλίμα και θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή επιχειρηματικής ανασύνταξης. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί του θέματος.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου
Παντελής Λεγάτος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.