Το Επιμελητήριο Χίου ζητά να τροποποιηθούν οι όροι του προγράμματος στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των μικρών οικογενειακών καταλυμάτων του Βορείου Αιγαίου

Απευθυνόμενο προς τον κο Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον κο Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού το Επιμελητήριο Χίου αναφέρει τα παρακάτω:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η αρχική ανακούφιση που αισθάνθηκε ο επιχειρηματικός ιστός που ασχολείται με τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο μόλις εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων
του οικείου κλάδου, σύντομα μετατράπηκε σε απελπισία, καθώς οι όροι που έχουν τεθεί ουσιαστικά αποκλείουν τα μικρά -κυρίως εποχικά- καταλύματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταλυμάτων που λειτουργούν στο Βόρειο Αιγαίο είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που απασχολούν 1-2 εργαζόμενους κατά τη θερινή περίοδο , ωστόσο σε καμία περίπτωση δε διαθέτουν προσωπικό ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου έχουν ιδιαίτερα πληγεί από τις συνέπειες της προσφυγικής -μεταναστευτικής κρίσης και προφανώς το 2019 το οποίο η δράση θεωρεί έτος βάσης υπήρξε μία δύσκολη επιχειρηματικά χρονιά για αυτές. Δεδομένου ότι είναι αφενός άδικο αλλά αφετέρου νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό, ζητούμε να τροποποιηθούν οι όροι του προγράμματος και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των μικρών οικογενειακών καταλυμάτων του Βορείου Αιγαίου .
Σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου

Παντελής Λεγάτος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.