Το πρόστιμο όταν πετάς τσιγάρο από το αυτοκίνητο

 

 

Βαρύς είναι ο πέλεκυς για όσους πετούν τσιγάρα από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους. Τι αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας…

Ο καλύτερος τρόπος να εκνευριστείς ή ακόμα καλύτερα και να μαλώσεις είναι να βγεις μία βόλτα με το αυτοκίνητο και απλά να οδηγήσεις. Σε ελάχιστα λεπτά θα διαπιστώσεις πως ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών κυκλοφορεί έχοντας το μυαλό του αλλού και σίγουρα όχι στο δρόμο.

Άλλοι στέλνουν μηνύματα με το κινητό, άλλοι μαλώνουν με τους επιβάτες, κάποιοι βρίζουν περαστικούς και άλλα σχετικά…. . Μία έκρυθμη κατάσταση που όσο περνά ο καιρός χειροτερεύει και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πότε θα αρχίσουμε να οδηγούμε και να είμαστε ήρεμoι όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Ο Δρόμος έχει κανταντίσει ένα τασάκι

Πολλές φορές γνωρίζουμε ότι κάνουμε παρανομίες και τις παραβλέπουμε, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν το γνωρίζουμε και απλά παρανομούμε. Τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό με τα τσιγάρα που οι καπνιστές πετούν από το παράθυρο αντί να το τοποθετούν στο τασάκι του οχήματός τους. Δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβουμε πως ο δρόμος δεν είναι χωματερή αλλά ούτε και… τασάκι.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Κ.Ο.Κ, θεωρείται παράβαση και τιμωρείται, όποιος πετάει από το όχημά του τσιγάρα που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ρύπανση. Η… τιμωρία δεν είναι χρηματική αλλά αφαιρούνται όλες οι άδειες (δίπλωμα κ.λπ.) για 60 ημέρες. Να σημειώσουμε πως το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που οι επιβάτες πετάουν υπολείμματα φαγητού από το παράθυρο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.