Πρεμιέρα σήμερα για το καλάθι του νοικοκυριού

 

Πρεμιέρα για το «καλάθι του νοικοκυριού» σήμερα με αρκετές προσδοκίες αλλά και δυσκολίες για την επιτυχία του μέτρου που έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση βασικών αγαθών σε ανταγωνιστικές τιμές.  Ήδη από σήμερα τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ  έχουν αναρτήσει τα ειδικά σήματα επί των προϊόντων που δήλωσαν κάθε μία ότι συμμετέχουν στο «καλάθι» τους προσφέροντας στους καταναλωτές μία γκάμα αγαθών στην καλύτερη δυνατή τιμή.  Ήδη η επισκεψιμότητα στην ειδική ιστοσελίδα ekatanalotis.gov.gr έχει μεγάλη επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσλειτουργίες. Πάντως οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν διατηρήσει το μίνιμουμ που προβλέπει η ρύθμιση, τοποθετώντας 51 προϊόντα – ένα από κάθε κατηγορία που προκαθόρισε το υπουργείο Ανάπτυξης – αν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχουν συμπεριλάβει περισσότερα, όπως αυτή της ΑΒ Βασιλόπουλος που υπερβαίνει τα 70. Επίσης από μία πρώτη ματιά φαίνεται πως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αποτελούν βασικό στοιχείο στη σύνθεση των καλαθιών όλων των αλυσίδων με κάποιες αλυσίδες να στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και άλλες, όπως πχ τα My Market, να επιχειρούν να έχουν μία απόλυτα ισορροπημένη πρόταση με επώνυμα προϊόντα.
Η χρονική διάρκεια ισχύος της λίστας των προϊόντων που παρουσιάζουν από σήμερα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι μία εβδομάδα ενώ υποχρέωση τους είναι η ενημέρωση των πελατών τους είτε με φυλλάδια, είτε με λίστες στα φυσικά καταστήματα και στα e-shop που διατηρούν χρησιμοποιώντας και την ειδική σήμανση που έχει δημιουργηθεί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.