Καθαρά Δευτέρα: Σε σκληρό lockdown η μισή Ελλάδα

 

Τα… δόντια της συνεχίζει να δείχνει η πανδημία στη χώρα μας, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και τον αριθμό των νοσηλευόμενων αλλά και των διασωληνωμένων να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έτσι, κατόπιν της σχετικής εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε διά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά την παράταση του lockdown σε 13 περιοχές.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας προχώρησε την Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση για «υπερτοπικές μετακινήσεις», δηλαδή από νομό σε νομό.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει το «ψαλίδι» που έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα:

• Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.
• Οι μετακινήσεις super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
• Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

«Το έθιμο του χαρταετού, επομένως, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους» διευκρίνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.