ΤΟ ΨΩΝΙΟ!!! Γράφει η Αγγελική Αναστ. Τριπολίτη

 

 

Μερικοί «άνθρωποι», δηλαδή ανθρωπάκια, νομίζουν, όπως έχω ήδη δηλώσει σε πολλά άρθρα μου, ότι σημασία έχει μόνο το «φαίνεσθαι», η εικόνα, η επιφάνεια και δεν έχουν καθόλου περιεχόμενο, παρά μόνο σαπίλα μέσα τους και τελικά πεθαίνουν από ουσίες…

Για παράδειγμα, νομίζουν ότι αν δεν κυκλοφορείς με Porsche, Ferrari ή Lamborghini, και χρησιμοποιείς Μετρό ή Ηλεκτρικό για να γυρίσεις όλη την Αθήνα, που και Porsche νά’χεις, πληρώνεις πολλά κόμιστρα ούτως ή άλλως. Κι άμα μένεις βόρεια ή νότια προάστια, δεν θα βρεις να παρκάρεις στο κέντρο, κι αν βρεις πρέπει να πληρώσεις και για το πάρκινγκ, ανεξαρτήτως του πόση ώρα θα κάτσεις εκεί. Και είναι μεγάλος μπελάς η μετακίνηση στο κέντρο, ιδίως τις μέρες των εορτών που γίνεται χαμός από κίνηση, κι όλοι οι λογικοί άνθρωποι που θέλουν να κάνουν και οικονομία στη βενζίνη θα προτιμήσουν τα μέσα συγκοινωνίας. Ενώ όλα τα κακομαθημένα βρωμόπαιδα, πλουσιόπαιδα, ψώνια και καβαλημένα καλάμια που τρέχουν σαν μουρλοί και κάνουν κόντρες στην παραλιακή, και σκοτώνουν ή σκοτώνονται, θα τρέχουν όντας γίνει λιώμα από αλκοόλ και ναρκωτικά, με την ακριβή μάρκα αυτοκινήτου του μπαμπακούλη τους και φίρμα στη μπλούζα, τις ημέρες των εορτών κυρίως, που μπορεί να έχουν βρει και μεταχειρισμένη για ένα κομμάτι ψωμί!…

Κοινώς, δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι πλούσιος για να έχεις!!! Μπορεί να είσαι νεόπλουτος ή απλά ψώνιο ή βλάκας, κι αυτά είναι που κοιτάνε οι κλέφτες και πάνε στα σπίτια και κλέβουν!!!

Κι αν είσαι ζάμπλουτος, σοφός και πανέξυπνος, σαν τον αξιομνημόνευτο, λατρεμένο και συγχωρεμένο παππούλη μου, και δεν κάνεις επίδειξη, θα σε σκυλοβρίζουν, δεν θα σε σέβονται γιατί θα φαίνεσαι φτωχούλης, και θα σε αποκαλούν τσιγκούνη, ενώ μπορεί να έχεις θυσιάσει και προσφέρει τα πάντα στους άλλους, ακόμα και τη ζωή σου, αλλά δεν θα σε κλέψουν και ποτέ!!!

Εντωμεταξύ, οι περισσότεροι εξ αυτών που έχουν ακριβό αμάξι νομίζουν ότι μ’αυτό και με τη στάμπα στη μπλούζα, όλες οι γκόμενες είναι τόσο επιφανειακές, κενές και άδειες, που θα πέσουν ξερές μόλις τους δουν, δηλαδή δεν μετράει γι’αυτούς καθόλου η ψυχή, ο νους, τουτέστιν το περιεχόμενο, παρά μόνο το περιτύλιγμα. Και κοροϊδεύουν όσους γουστάρουν να θεωρούνται όσο πιο ανεξάρτητοι και μάγκες μπορούν, με την αξία τους, κυκλοφορώντας με τον Ηλεκτρικό, που όντως δεν είναι πολιτισμός σήμερα στο 2022, αφού είναι παλιός και βρώμικος, και περνάς κι από στάσεις όπως π.χ. τα «Πευκάκια», που σε πιάνει η ψυχή σου, αλλά ανεβαίνοντας βόρεια ξεφυσάς από ανακούφιση. Λες: «Το δύσκολο κομμάτι πέρασε», κι αντικρίζεις ομορφιά με το θέαμα που βλέπεις, ενώ είμαστε σαν τις ρέγκες εκεί μέσα, ιδίως στις αργίες, μ’όλη τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα, ιδίως με τον COVID-19 και την O2. Αλλά αντιθέτως με το Μετρό νιώθεις κυριολεκτικά ότι βρίσκεσαι στο εξωτερικό, όπως στην Ελβετία που έχω πάει (και στο Gstaad), κοινώς ωραίος και πλούσιος πολιτισμός, δηλαδή κόσμος και περιβάλλον που λες: «Που βρίσκομαι; Στη Wall Street; Δηλαδή κυκλοφορώ σαν τον Κιάνου Ριβς; Κιάνου Ριβς!!! ΜΑΓΚΙΑ!!!».

Φυσικά, αν είσαι πιο άνετος οικονομικά προτιμάς το taxi, αλλά με τα μέσα συγκοινωνίας, αν και μπορεί να περιμένεις κάποια ώρα στη στάση, πας πιο γρήγορα στον προορισμό σου!!!

Και η ΑΓΑΠΗ, δεν βρίσκεται «ΧΑΜΗΛΑ» (εκτός αν έχεις μεγάλη πείρα), ή στην ΤΣΕΠΗ, ή στο ΝΟΥ, παρά είναι μόνο ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, που αιωρείται σαν το οξυγόνο, στο σύμπαν, στην ατμόσφαιρα, με τηλεπάθεια, από ψυχή σε ψυχή, και τελικά μπορεί να καταλήξουμε ΣΙΑΜΑΙΑ. Αν και τώρα που βγήκα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών άρχισα να γίνομαι πάλι ψυχρός και κυνικός άνθρωπος με την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ από την ίδια μου τη μάνα και με την κακία του κόσμου, δηλαδή πολύ ΛΟΓΙΚΟΣ…

ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!! ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ είναι που έχουν ΨΥΧΗ και αυτό έχει προκύψει από κάποια ΑΠΟΓΟΗ­ΤΕΥΣΗ, είτε από την οικογένεια, είτε από έρωτα… (μέχρι να απογοη­τευτούν, νόμιζαν ότι ήταν ρομποτάκια κι αντικείμενα). Και η ΑΓΑΠΗ διατηρείται πάλι μέχρι να επαναληφθεί κάτι κακό και να ξενερώσεις, αν και ο Παρθένος στο ζώδιο ανέχεται και αντέχει πολλά, και ξενερώνει πιο αργά απ’όλα τα υπόλοιπα ζώδια όταν αγαπάει!!! (δεν ξέρω, μπορεί να είμαι αγαθιάρα που το λέω αυτό).

Και σιχαίνομαι αυτούς που κατακρίνουν τους άλλους, επειδή απλά δεν μπορούν να κάνουν ό,τι οι άλλοι, ίσως πλέον λόγω ηλικίας (ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ) ή λόγω οικονομικής κατάστασης ή κοινωνικής τάξης ή είναι κομπλεξικοί, γιατί «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια», ή «πηδάει και τα φτάνει, πηδώντας τους άλλους»… Γιατί όλοι, τουλάχιστον στα νιάτα τους (εφηβεία), έκαναν τις αλητείες τους και είχαν απωθημένο τ’ακριβά αμάξια και τις φίρμες, και τώρα το παίζουν «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ & ΔΕΣΠΟΤΕΣ», όπως λέει και το τραγούδι, για να σωθεί η ψυχή τους και να μην καούν στο πυρ το εξώτερο… Και ΠΟΛΛΟΙ… χρησιμοποιούν τα αμάξια αυτά για να κάνουν τις γυναίκες τους «ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ»!!! Ο νοών, νοείτω…

Και μόνο ένα φτωχαδάκι μπορεί να σου φάει τα λεπτά;;; Ένας πλούσιος αχόρταγος δεν μπορεί ούτως ή άλλως να στα φάει;;; Γι’αυτό πρέπει να γίνεται προγαμιαίο συμβόλαιο ή σύμφωνο συμβίωσης, και γενικά κινήσεις σε νομοθετικά πλαίσια, αλλιώς κάτσε στα ωά σου ή πήγαινε με τον έναν και με τον άλλον, ή με τη μία και με την άλλη!!! [Αυτό εξαρτάται φυσικά και από τις αρχές που έχεις πάρει από την οικογένεια!!! Μερικοί, δεν το θεωρούν σωστό!!! (όποιος έχει ισχύ και δύναμη είναι πολύ χειρότερος από έναν φτωχό, που άμα σε χάσει όμως μπορεί και να σε σκοτώσει)]!!!

 

Α.Α.Τ.

 

Υ.Γ.      (1) Και μη νομίζετε ότι δεν υπάρχει Porsche και Mercedes στην οικογένεια… Όποιος/όποια όμως καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Να σέβεστε όποιον βγάζει την ψυχή του προς τα έξω!!!

            (2) Έχω φάει πάρα πολύ βρωμόξυλο στη ζωή μου, γιατί όλοι με θεωρούσαν συμφεροντολόγα. Και ήταν όλο άδικο γιατί είμαι κυριολεκτικά βλάκας και νιώθω πλήρως αποτυχημένη, κουρασμένη και απογοητευμένη!!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.