Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη μετατόπισης της παραλιακής του Αεροδρομίου Χίου

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: «Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας»

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση για τη «Μελέτη μετατόπισης θιγομένου τμήματος παραλιακής οδού Χίου-Καρφά», προϋπολογισμού 98.368,64 ευρώ. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο.

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου στις 18 Μάιου του 2018, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέλαβε την υποχρέωση για την εκπόνηση μελέτης μετατόπισης τμήματος της παραλιακής οδού, έργο απαραίτητο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου.

Το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε και το οποίο γνωστοποιήθηκε και με δημόσια ανακοίνωση τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια. Συγκεκριμένα, προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης έως τις 15-20 Ιανουαρίου 2019 και αυτή υπογράφηκε την 9η Ιανουαρίου 2019.

Ο χρόνος για την υλοποίηση του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες, δηλαδή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο της σύμβασης θα εκπονηθούν επιμέρους μελέτες και πιο συγκεκριμένα μελέτη τοπογραφίας, γεωτεχνική, περιβαλλοντική, υδραυλικών έργων, λιμενικών έργων, ηλεκτρομηχανολογικών έργων και συγκοινωνιακών έργων.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου χαρακτηρίζοντας το έργο ως έργο ζωτικής προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας, είπε: «Η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου είναι ένα έργο που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του νησιού  και εμείς ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ευθύνη προχωράμε, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, ώστε να συνδράμουμε την προσπάθεια για την υλοποίησή του. Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο την τήρηση και των δικών του δεσμεύσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.