Υποβολή αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου

Για την εισαγωγή  και εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χίου, για το σχολικό έτος 2024-2025, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μόνο στο Μουσικό Σχολείο Χίου κατά το χρονικό διάστημα από 13  Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2024-2025 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας. Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη.

Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (τηλ. 2271081360). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση και άλλες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://blogs.sch.gr/gymmouschi/  .

Εκεί θα βρείτε και βιντεοσκοπημένες δράσεις των μαθητών του σχολείου, οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους  δημιουργούν & οραματίζονται μια άλλη εκπαίδευση.

Ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά του σχολείου:

  • Συνεργασία του Σχολείου με την Κρατική Χορωδία αγοριών του Καθεδρικού Ναού του Βερολίνου, κατά την επίσκεψή στη γερμανική πρωτεύουσα το Μάρτιο του 2023. Έργο του Γερμανού συνθέτη Felix Mendelssohn Bartholdyμε τίτλο “Abschied vom walde” Link:   https://www.youtube.com/watch?v=zVJSQNF54xQ
  • Λαϊκή Λειτουργία του Γιάννη Μαρκόπουλου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού στα πλαίσια των Μουσικών Συνόλων, σχολικής χρονιάς 2022-23. Συμφωνική Ορχήστρα, Παραδοσιακό Σύνολο & Χορωδία Γυμνασίου: https://www.youtube.com/watch?v=7QJmGH1RVuE

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.